• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Îți era greu să transferi bani prin bănci? Uită de hârtii sau de aplicații complicate. Se poate doar cu numărul de telefon

18 Mar 2021
Ştiri

România a intrat de zilele acestea în rândul țărilor unde codul IBAN, adică acel " CNP" al fiecărui cont bancar începe să fie dat uitării. Aceasta cel puțin în ceea ce privește tranzacțiile bancare, care se pot face doar cu ajutorul numărului de telefon. Și nu mai este vorba doar depre tranzacții între conturi de la aceeași bancaă, ci de tranzacții între conturi de la bănci diferite. Deocamdată doar două bănci au încheiat un astfel de acord, dar sunt două bănci care împreună au 5 milioane de clienți. În viitor, însă, majoritatea băncilor mari vor adera.

Transfond a lansat primul serviciu care permite realizarea de operațiuni între conturi de la două bănci diferite doar cu numărul de telefon, fără a mai fi nevoie de IBAN. De serviciu, numit AliasPay, vor putea beneficia, deocamdată, clienții Banca Transilvania și CEC. Cele două bănci au împreună peste 5 milioane de clienți. 

Consumatorii finali de servicii financiare din România vor putea utiliza AliasPay în măsura în care băncile la care au cont (furnizorii de servicii de plată) participă la acest serviciu, anunță un comunicat al Transfond.

Până în acest moment au existat soluții de plată cu utilizarea numărului de telefon mobil în locul IBAN-ului doar ca serviciu intrabancar (ambii clienți participanți la o plată au contul în aceeași bancă). AliasPay extinde posibilitatea de a plăti folosind numărul de mobil și între conturile a două bănci diferite, oricare ar fi acestea (interbancar) – atât timp cât respectivele bănci participă la AliasPay, acesta fiind principalul avantaj al soluției pentru inițiatorii de plăți, precum și un diferențiator puternic față de alte opțiuni din piață.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter