• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum îți iei concediu medical în pandemie

28 Ian 2021
Ştiri

Certificatele de concediu medical pentru carantină dau de medicul de familie, pe durata deciziei de carantină venită de la DSP. Decizia aceasta se poate da în mai multe cazuri, care atrag după sine un concediu medical.

Se poate da persoanelor care au intrat în contact direct cu o persoană infectată cu virusul SARS-CoV-2, confirmată prin testare cu metoda RT-PCR sau teste rapide de detecţie. Se mai poate da dacă ai sosit din ţări sau zone cu risc ridicat de infectare.  

De asemenea, e valabil și dacă prezinți simptome asemănătoare infecției cu COVID, dar până la urmă nu se confirmat diagnosticul de Covid-19.

Concediu medical pentru izolare

Pentru persoanele infectate cu COVID, pentru care s-a instituit măsura izolării, în spital sau într-o locaţie alternativă ataşată unei unităţi sanitare, certificatele de concediu medical se eliberează de medicul din unitatea sanitară, atât pentru perioada internării, cât şi pentru perioada externării.

În situaţia în care persoana asigurată este izolată la domiciliu, certificatul de concediu medical se dă de către medicul de familie.

Poate exista și cazul în care, la externarea din spital, medicul consideră că pacientul vindecat de Covid-19,chiar dacă e declarat vindecat, nu îşi poate relua activitatea pentru că are sechele Covid. În acest caz,medicul de familie poate prelungi concediul medical.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter