• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Crăciun altfel, în vremea COVID 19. Uite ce au de gând să facă românii de Sărbători, că poate te inspiri și tu

19 Noi 2020
Ştiri

Pandemia de coronavirus nu avea cum să nu schimbe viața oamenilor, având în vedere dimensiunile sale, aproape fără precedent pentru un astfel de fenomen. Și nu este vorba doar despre faptul că, vrând nevrând, suntem mai atenți cu igiena sau rărim uneori până la zero întâlnirile cu alte persoane decât cele împreună cu care locuim. Nu doar aceste tipuri de schimbăr se manifestă astăzi. Sunt schimbări inclusiv în ceea ce privește imaginea despre viitorul financiar (astăzi mult mai sumbră), apetitul pentru consum (evident mult mai redus) sau felul în care facem cumpărăturile. Tocmai de aceea vom avea un Crăciun altfel, poate "cel mai altfel" din ultimii 30 de ani. Un studiu realizat de ING, care vizează mai ulte țări europene ne arată și cum au de gând să se comporte românii. Uite, mai jos, cele mai importante concluzii. Poate te ajută.

 

- Peste 60% dintre români se așteaptă să cheltuiască mai puțini bani pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou

- Aproape 53% dintre respondenții români au dezvăluit că vor alege cadourile cu un preț mai mic. La polul opus, doar 23% dintre olandezi declară că vor opta pentru cadouri mai accesibile din punct de vedere financiar.

- Peste 60% dintre români declară că vor plăti cadourile și alte costuri asociate sărbătorilor de iarnă din veniturile proprii, în timp ce 21% dintre aceștia spun că vor achita cu cardul de credit, iar 14% din economii

- 30% dintre români susțin că vor ajunge în conturile de economii, 14% pentru cadourile de sărbători, iar 6% dintre aceștia spun că îi vor redirecționa pentru călătoriile din cursul anului viitor.

- , românii se situează pe primul loc și în privința preferinței pentru cumpărăturile online, în detrimentul celor din magazinele fizice. Astfel, peste 32% dintre români au spus ferm că își vor face cumpărăturile online în acest an. Pe locul doi și trei se află spaniolii (29%) și polonezii (28%), în timp ce olandezii (21%) ocupă ultimul loc privind preferința pentru achizițiile din mediul online.

- În alegerea cadourilor, articolele vestimentare, de încălțăminte și accesoriile se află în topul preferințelor românilor (44%). Pe locul doi se regăsesc cosmeticele și produsele de îngrijire personală (27%), iar aproximativ 23% dintre români plănuiesc să dăruiască bani de sărbători. 17% dintre români preferă cadourile confecționate manual, iar 14% dintre aceștia vor achiziționa jocuri și jucării.

- aproximativ 81% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul cu familia și doar 10% declară că îl vor petrece și cu membrii mai depărtați ai acesteia

- Peste 95% dintre români spun că își vor petrece sărbătorile în orașul natal deoarece prevăd că vor exista restricții privind deplasările sau pentru că preferă această variantă. Doar 15% dintre români ar lua în calcul, ca variantă secundară, călătoriile în țară și mai puțin de 2% dintre aceștia, vacanțele în alte țări din Europa.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter