• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cele mai importante 8 stiri ale saptamanii

19 Noi 2017
Ştiri

Continuam sa facem un rezumat a; principalelor evenimente economice ale saptamanii care s-a incheiat, urmand ca la final de an sa facem un top al celor mai importante evenimente ale acestui an. Ca de obicei, rezumam atati stirile de bine cat si cele mai putin pozitive, in speranta pastrarii unui echilibru al monitorizarii noastre. Prin urmare, aveti mai jos selectia noastra. Ne-am bucura daca ne-ati sesiza stiri care poate ne-au scapat dintr-un motiv sau altul.


Stiri pozitive

* Guvernul ar putea renunta la unele dintre masurile preconizate, mai putin la cea referitoare la trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

* Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională a României analizează oportunitatea introducerii unor criterii legate de venituri pentru cei care vor beneficia pe viitor de programul 'Prima Casă', însă acest lucru nu se va aplica începând de anul viitor, a declarat, vineri, Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului, prezent la o dezbatere pe teme imobiliare.

* Preţul energiei nu va mai creşte până la finele acestui an, ci dimpotrivă, ANRE ar putea face o ajustare negativă, întrucât ultima scumpire nu a fost fundamentată solid, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, după audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

* Creşterea economică este aşteptată să consemneze în 2017 o accelerare sensibil mai puternică decât cea anticipată anterior, urmată de o temperare mai pronunţată în 2018 şi o încetinire modestă în 2019, reiese din minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al BNR. România înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană, iar aceasta reprezintă singura cale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, susţine Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice.

Stiri negative:

* Recentele modificari ale Codului Fiscal duc la 113 numarul  ordinelor de ministru, al Ordonantelor date de Guvern  doar in acest an prin care se schimba legislatia fiscala. Media cu care apar aceste modificari este de o modificare la doua zile.

* Programele de guvernare ale fiecărui guvern în această ţară nu ar trebui să fie unele inventate şi paralele cu necesităţi, iar în ceea ce priveşte mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat nu ştiu dacă mediul de afaceri a cerut-o, a declarat, marţi, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

*Leul devine tot mai slab in fata euro, scenariile financiare pe care bancherii le iau in calcul valoarea de 4.68-4.7 de lei pentru un euro, dup ace BNR a dat semnalul ca intre dobanzi, curs si rezerve, prefera sa se concentreze pe dobanzi.

*ROBOR urca si el la maxime istorice.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter