• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Vitamine pentru pofta de viață

06 Iul 2015
Sfatul expertului

Am aflat din datele unei statistici recente că, deși criza a continuat să se adâncească, numărul vacanțelor în străinătate achiziționate de către români continuă să crească de la un an la altul. Mai întâi mi s-a părut o realitate stranie, care merge în răspărul vremurilor și al gesturilor firești. Apoi mi-am dat seama că eu însămi, oricât de complicate ar fi vremurile, de la o vreme încoace, de la o vârstă încoace, nu mai sunt dispusă să renunț nici la vacanță și nici la obiceiul de a-mi face, măcar din când în când, daruri scumpe, contând din emoții memorabile...

Eu cred că există lucruri pe care nu ni le permitem decât o dată sau de două ori pe an sau poate chiar mai rar de atât, dar pentru care merită să economiseşti și pentru care merită să lupți. Pentru că beneficiile ce vor veni mai târziu îți vor întoarce înzecit investiția, dându-ți alt tonus şi altă forţă să mergi înainte prin propria ta viață, prin propriile, mici sau mari bătălii profesionale și familiale de fiecare zi.

Deși uneori pot părea apucături de lux sau plăceri cu prețuri piperate, totuși, eu am înțeles în timp că există lucruri care au valoarea unor vitamine pentru pofta de viață. O vacanţă frumoasă, o călătorie îndepărtată, un concert cu un artist adorat, într-o altă ţară sau aici, o cură de detoxifiere sau de slăbire, un abonament bun la o sală sau la o piscină curată, o petrecere mare pentru o aniversare importantă, un obiect valoros pentru hobby-ul tău, un laptop sau o tabletă nouă, o maşină care consumă foarte puţin sunt, toate, cheltuieli mari cu efecte miraculoase.

Viața la minima rezistență, cu toate bucuriile tăiate de pe liste, traiul îmbâcsit cu gustul perpetuu al sacrificiului nu este și nu va fi niciodată soluția eficientă de a merge înainte. Învățăm, din toate cursurile și cărțile lumii, să ne iubim mai mult, ca să putem avea astfel forța de a îi iubi și pe ceilalți mai mult. Iar pentru asta trebuie să învățăm să ne facem daruri, chiar dacă pentru ele e nevoie mai întâi să economisim chibzuit, apoi să comparăm ofertele și să alegem cu înțelepciune. Atunci când vine vorba despre bucurii durabile, care ne fac să ne simțim din nou tineri, din nou puternici, din nou gata să luăm viața și mersul anotimpurilor de la capăt, toate cheltuielile sunt meritate.

Pentru ce simți că merită să economisești și ce bucurie îți pregătești pentru următoarea perioadă?

 

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter