• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Scumpirile nu le controlezi, dar poți să limitezi dezastrul. Câteva “arme” cu care să pleci la cumpărături

25 Ian 2019
Sfatul expertului

Inflație, devalorizare, scumpiri pe toată linia. Expresii pe care le-am auzit foarte des, în ultima perioadă. Și, ce e drept, nu doar statistica, dar și situația “de la fața locului”, arată că, cel puțin în ce privește alimentele, plătim ceva mai mult decât acum un an.  Dacă prețurile nu le poți controla tu, există metode pentru a îți controla propriul buget.

Înainte de a pleca către supermarket ori către piață, pentru cumpărături, ar fi bine să ai câteva reguli de la care să nu te abați, ca să nu descoperi că ai o “gaură” nedorită în buget. Nu sunt fixe, depind de fiecare, dar, în mare, acestea ar putea fi:

Lista. Ar trebui să fie obligatorie, dacă e vorba de măcar cinci lucruri de cumpărat. Ce îți lipsește, pui în listă. Pe cât posibil, ține de ea! Se prespune că ai plecat la market tocmai ca să cumperi lucrurile lipsă, de care ai mare nevoie. Orice mai apare în raza vizuală, nu este neapărat necesar, altfel era un număr pe listă

Alege de sezon: când își trebuie fructe și/sau legume, caută-le pe cele de sezon. Sunt mai bune și mai ieftine decât cele extrasezonale.

Uită-te cu atentie la preț, pentru a clarifica dacă este pe kilogram sau pe unitatea de produs expusă. În primul caz, caută unul din cântarele aflate peste tot în market și folosește calculatorul de pe telefonul mobil pentru a vedea cât costă produsul pe care îl vrei.

Preferă magazinele cu care te-ai familiarizat deja. E important să știi, măcar în mare, politica magazinului respectiv, modul în care face reduceri și prețurile raportate la alte magazine… Cum memoria noastră nu este atât de vastă, în general un magazin pe care îl cunoști bine este de preferat

Este o idee bună să vă folosiți de broșurile pe care le distribuie hypermarket-urile pentru a ști promoțiile săptămânale. Reducerile pot fi considerabile.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter