• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Între glazură și miez

02 Feb 2017
Sfatul expertului

Mă întreb mereu de ce lucrurile care contează cu adevărat sunt, de fiecare dată, lăsate la urmă. Trăind sub imperiul urgențelor, ajungem să viețuim doar la suprafață. Dăm glazurii mai multă strălucire decât miezului. Și apoi ne mirăm că viața nu mai are gust.

În jurul meu, tot mai mulți oameni își numără mai degrabă like-urile de pe Facebook decât banii din portofel, deși știm cu toții cât de ușor ne-ar fi să trăim dacă am fi organizați, cumpătați și atenți cu ceea ce cheltuim. Știm mai curând câte perechi de pantofi avem, decât câte minute de lectură, de meditație sau de rugăciune am petrecut pe zi. Și știm cu siguranță mai bine de câte ori ne-am enervat decât numărul zâmbetelor pe care le-am împărțit cu cei din jur.

Eu mă mir mereu și cum, în ceea ce privește îngrijirea noastră, ne vine mai ușor să căutăm stilist propriu care să meargă cu noi la shopping, un hair-stylist bun care să ne îngrijească coafura cu mare atenție, poate un personal trainer care să ne ajute să ne menținem în formă, însă ezităm să dăm bani pentru întâlnirea cu un coach, un psihoterapeut sau un consultant pentru business. Despre lucrurile care contează cu adevărat nu suntem învățați să vorbim, deși fericirea noastră se ascunde, întotdeauna, dincolo de ele.

Spunem: Despre vârstă și despre bani nu se discută. Gândim: Despre relațiile noastre de mai înainte și despre sex nu se discută. Tăcem: Despre viața trăită cu sens nu se discută, nu se gândește, nu se vorbește.

Trăim zile de tensiune, de emoție, de cădere și de bucurie, de speranță și de disperare. Sunt zile în care merită să reflectăm, fiecare dintre noi, la lucrurile care au însemnătate profundă în viețile noastre. Căci cu toții vrem, paradoxal, aceleași lucruri. Să fim în siguranță, să fim sănătoși, fericiți și iubiți, să avem bani de ajuns pentru a trăi în siguranță financiară, dar și să facem parte dintr-o familie în care să ne fie drag, să trăim într-o țară de care să fim mândri și într-o lume care să reziste mai mult decât durata vieții noastre, căci nu trăim de azi pe mâine, ci, prin alegerile, prin copiii și prin iubirile noastre, pentru totdeauna.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter