• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Iepuraşul umple coşul cu oferte...inutile

11 Apr 2017
Sfatul expertului

Paştele e un bun pretext de marketing astfel încât vom fi asaltaţi în curând cu ultimele oferte de ne-re-fu-zat.

Crăciunul, Anul Nou, Paştele, ziua Copilului, Black Friday...Ce comerciant nu încearcă să vândă în perioadele în care cererea e asigurată şi aproape fiecare client vrea să cumpere sub imboldul unor cârlige de marketing omniprezente?

Promoţii, spoturi lacrimogene în media („magia sărbătorilor”, „copiii aşteptând Iepuraşul”, „tihna din sânul familiei”), bannere şi afişe pe străzi, târguri tematice („tradiţionale” sau numai „de sezon”). Un bombardament la fel de insistent ca în perioada sărbătorilor de Crăciun doar urmează zilele libere la job pentru care trebuie să te pregăteşti din vreme umplând coşul, copiii care trepidează aşteptând vacanţă şi cadourile...Cum să rezişti?

Experienţă anilor trecuţi ar trebui să ne încurajeze totuşi să nu repetăm, cel puţin, greşelile uzuale. Dacă nu mizezi pe oaspeţi picaţi din senin n-ar trebui să umpli-ochi frigiderul doar ca „să fie”, să „simţi mai bine sărbătorile”. Indigestiile, toxiinfecţiile alimentare au prostul obicei să şteargă cu buretele magia sărbătorilor iar sălile de gardă ale spitalelor, inevitabil arhipline, nu sunt o privelişte prea plăcută în astfel de momente.

Iar cadourile de „Iepuraş” ar trebui să fie personalizate, să poarte o anume semnificaţie...Nu e frumos să faci daruri celor dragi doar pentru că produsele respective erau la reducere! În tot cazul, ar putea fi mai apreciate timpul de calitate, disponibilitatea de a discuta pe îndelete, o vorba bună, un compliment decât un cadou cu preţ de lista mare şi discount pe măsură...Copiii ar prefera în mod sigur să te joci mai mult cu ei în zilele libere ce urmează decât o jucărie nouă care să zacă în curând printre cele vechi, părinţii ar vrea mai degrabă să te vadă şi să-ţi asculte păsurile pe îndelete decât să primească un coş plin din fuga maşinii în drum spre mini-vacanţa la munte.

O listă cu lucrurile de care e nevoie cu adevărat te-ar face, poate, să ocoleşti cu mai mare spor ofertele de Paşte care vor sosi în valuri. Iar dacă doreşti să te retragi undeva în afar oraşului nu alege locurile populare care te-ar face să regreţi liniştea...cartierului tău din Bucureşti. De pildă, ce sens are să bifezi iar Valea Prahovei, cu nelipsitele cozi la ieşitul şi intratul din staţiuni la finalul sejurului? Sau clasica cină la mall cu familia, alături de alte multe zeci de familii fericite de reunirea la fast food-ul cu muzică dată mereu prea tare...Chiar nu există alternative într-un cerc restrâns, cu atmosferă mai caldă/meniuri mai sănătoase?

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter