• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Focus!

24 Ian 2017
Sfatul expertului

Există un film care se numește Focus, în care doi escroci simpatici – în rolurile cărora joacă Margot Robbie și Will Smith, a căror frumusețe și senzualitate, între noi fie vorba, te face să nu te mai poți concentra prea bine la acțiunea filmului – sunt în stare să păcălească pe oricine printr-un joc de manipulare a atenției și a concentrării. Este tehnica pe care se bazează, cred, toți prestidigitatorii sau chiar și mentaliștii, dar este și tehnica celor care reușesc în viață să facă mai mult decât cei care se risipesc într-un milion de acțiuni mici și inutile, fără să-și poată ține sub control concentrarea.

Focus, focus, focus – spune și unul dintre cei mai cunoscuți îndrumători spirituali, Robin Sharma, deopotrivă scriitor și conferențiar în domeniul leadership-ului, al motivației, al dezvoltării personale și al satisfacției în viață, explicând auditoriului său, de fiecare dată, că oamenii organizați și care știu să-și strunească mintea pot reuși absolut orice-și doresc în viață. Trăim, însă, într-o epocă în care totul ne distrage atenția. În care și întâlnirile de dragoste și de business le trăim cu telefonul mobil lângă noi, pregătiți să răspundem la mesaje și să tragem cu ochiul la mailuri, în care ne facem exercițiile fizice cu ochii în ecranul teelvizorului, mâncăm privind în laptop și scriem în timp ce lăsăm activate notificările rețelelor sociale și mai tragem din când în când cu ochiul ca să vedem cine ne-a mai dat câte-un like.

Liderii dezvoltării spirituale ne arată că putem avea și mușchi, și bani, și fericire, dacă știm să fim eficienți și să ne organizăm programul în așa fel, încât ceea ce facem să facem cu dedicație 100%. Dacă atunci când dormim, dormim, când iubim, iubim, când ne antrenăm, ne antrenăm, când ne planificăm cheltuielile suntem stricți și eficienți, când învățăm, suntem cu toată mintea, nu cu jumătate din ea, în cărțile noastre. Până la urmă, de ce să nu rezolvăm tot ce e de rezolvat repede și bine și să ne trăim viața sub imperiul tărăgănării?

În agenda-minune, în care trec tot ce am de făcut, m-am învățat să-mi așez și câte un reminder de-a nu încălca timpul prestabilit și de-a fi eficientă, concentrată, dedicată. “Focus” e parola în umbra căreia am învățat să mă simt în siguranță și sub care mă reculeg de câte ori mă ispitește pierderea de vreme, care înseamnă și pierdere de energie, de bani, de viață, de noroc. “Focus” e formula sub care simt că pot să mut munții, să mișc inimile, să-mi urnesc viața către o nouă zi a frumuseții și a bucuriei. Încercați-o și voi, măcar o vreme!…

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter