• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum să câștigi mai mulți bani?

17 Oct 2013
Sfatul expertului

Majoritatea dintre cei care nu au participat la training-ul de finanțe personale “Managementul Banilor” spun că nu au ce să gestioneze. La ce bun să mai dea banii pe curs dacă ei câștigă doar 1.500 de lei pe lună. Problema majoră, spun ei, este faptul că ar câștiga prea puțin, nu că nu ar ști să-și gestioneze banii. După mine problema este cu totul alta. TOȚI OAMENII VOR SĂ CÂȘTIGE MAI MULT!

La fel ca bogații, oamenii săraci doresc să câștige mai mult. Da, d-le Burcash, dacă ești atât de bun, spune-ne cum putem să câștigăm mai mulți bani!
Haideți să răspundem la această întrebare. Cum poți câștiga mai mulți bani? Iată mai jos ecuația banilor:

B = C x E x V x Ki

Legendă: B – banii; C – cunoștințe, competențe ; E- experiența în domeniu; V – capacitatea de vânzător; Ki – coeficientul de inteligență financiară

Toți vor să acționeze asupra rezultatului final, să câștige mai mulți bani însă fără să țină cont de elementele constitutive ale ecuației financiare de bază.

Dacă abia ai absolvit facultatea și nu ai decât cunoștinte teoretice, experiența ta fiind doar practica pe care ai efectuat-o în scoală, nu poți să câștigi 2.000 de Euro/lună. La fel, dacă ai experiență dar nu mai ești la curent cu noutățile din domeniu, nu te menții la nivelul dezvoltării tehnologice actuale, valoarea ta adaugată va fi mică. În consecință nu vei câștiga foarte mulți bani, ba chiar vei fi scos rapid din piață.

Al treilea element constitutiv al relației este capacitatea ta de a vinde, de a convinge, de a transmite idei și a inspira oameni. Dacă nu știi să vinzi profesionist, dacă ți-e frică să convingi oameni vânzând produse sau servicii, indiferent cât de vaste sunt cunoștințele tale și experiența acumulata, vei sfârși prin a munci pentru un bun vânzător.

Ei, bine, să zicem că le ai pe toate acestea, începi să câștigi bani, mulți bani. Inteligența financiară scăzută te va determina să cheltuiești anapoda, să investești aiurea și, în final, să- ți risipești banii. Acest element insesizabil care nu se predă în școli, despre care nu vorbește lumea este cel mai greu de gestionat pentru că este lupta ta cu tine însuți. Acest coeficient de inteligență financiară se traduce și în capacitatea ta de a-ți gestiona impulsurile de consumator imatur, de a accesa credite peste credite pentru a accede la un statut social ce nu-l poți susține din veniturile tale lunare.

În concluzie, ecuația banilor este complexă însă nu este necunoscută, nu am introdus în ecuație elemente ezoterice legate de elasticitatea cererii și ofertei pe piață sau mistice precum soarta, norocul sau mâna divină. Haideți să lucrăm asupra elementelor controlabile din ecuație și vă promit că o vom duce cu toții mai bine.

Spor la Bani!

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter