• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Ce e cu reducere, ce e la preț întreg?

07 Feb 2017
Sfatul expertului

Deși cu toții așezam luna februarie ca epicentru pe harta discounturilor, din ce în ce mai mult se dovedește că oamenii nu au nevoie de nici un fel de reducere pentru lucrurile care contează cu adevărat. Nici în iubire, nici în convingerile care ne scutură atât de bine de inerții, încât ne scot în stradă, indiferent de ce parte a baricadei ne-am afla.

Așa că, oricât de așteptate ar fi, totuși, reducerile din magazine nu mai au aceeași căutare ca odinioară. Suntem mai vigilenți să vedem dacă ne ia prin surprindere vreo black tuesday decât la repetata black friday și, cu puțina sau mai multa educație financiară pe care am căpătat-o, vrând, nevrând, în ultimii ani, am priceput că suntem păcăliți atunci când reclamele ne deșteaptă pofta de a consuma compulsiv, de a cumpăra și ce nu ne trebuie, de-a stivui în dulap chilipiruri de care să nu mai știm apoi cum să scăpăm.

Viața așază, încet-încet, în ordine, toate poftele noastre, făcându-ne să ne întoarcem la simplitate și, după ce am rispit – bani, timp, idealuri, speranțe, încredere, cupoane de discount – să redevenim chibzuiți și să discernem prețul pe jumate de valoarea întreagă. E vremea reducerilor, dar nu din orice se poate scădea un procent. Colecția veche de haine și de nepăsare nu se va mai purta, probabil, niciodată, așa că n-are rost să ne înghesuim în mall-uri și în magazine. Avem, deja, să recunoaștem, în zona materială, mai mult decât ne trebuie, așa că mai putem amâna shoppingul cu un sezon sau chiar două și, între timp, să ne ocupăm de educație, de suflet, de credință, de sănătate, de bucuria de a trăi fiecare zi cu speranță și cu siguranță.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter