• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

7 sfaturi de bun simț care să te ajute să trăiești de la un salariu la altul

04 Ian 2019
Sfatul expertului

Visezi să devii independent din punct de vedere financiar? Înseamnă că ești unul dintre noi. Marea majoritate a populației vrea asta, deși reușesc foarte puțini. Din păcate, potrivit datelor publicate în diferite sondaje, 60% dintre muncitori spun că ar fi în mare dificultate financiară dacă și-ar lua salariile cu întârziere de o lună. În cazul familiilor monoparentale (un singur părinte cu unul sau mai mulți copii), 80% dintre acestea au afirmat că ar avea dificultăți în îndeplinirea obligațiilor financiare dacă le-ar întârzia leafa. Vă imaginați presiunea pe care acești oameni trebuie să o suporte în fiecare lună? Imaginați-vă și conflictele și certurile pe care le poate cauza lipsa de bani. Nu doresc asta nimănui...


Cum să eviți să trăiești de la un salariu la altul? Iată câteva sfaturi:

1. Plătiți-vă mai întâi datoriile. Nu mai cheltuți banii pe care încă nu i-ați primit..

2. Plătiți în numerar. Când ai toți banii pe card, veți vedea că cheltuiți mai mult. Intrați în Carrefour și vă veți ăune în coș lucruri care nu vă sunt necesare, deși vă pot fi utile. Renunțați la asemenea cumpărături.

3. Căutați oferte de reduceri și aveți grijă de unde vă faceți cumpărăturile. De pildă, două sau trei telefoane vă pot economisi sute de lei pentru asigurarea mașinii sau a casei.

4. Cumpărați lucruri folosite. Aveți absolut nevoie să cumpărați doar produse noi? Iată o statistică interesantă pentru dvs., 80% din milionari conduc mașini second-hand. Nu pentru că nu își puteau permite mașini noi, ci pentru că știau că o mașină nu este o investiție care își pierde aproximativ 40% din valoarea sa în primii doi ani.

5. Configurați un sistem pentru a economisi bani automat. Întrebați-vă banca la care aveți cardul dacă nu vă poate pune în alt cont în mod automat 10% din venit. Plasați această sumă în orice vehicul de investiții. Faceți acest lucru timp de 25 sau 30 de ani.

6. Creșteți-vă valoarea. Banii reprezintă o măsură a valorii serviciului prestart de Dvs. Cum să vă creșteți valoarea? Faceți din educația continuă o prioritate în viața voastră!

7. Încercați să aveți mai multe surse de venit. Asta poate include, de exemplu, un job cu jumătate de normă, venituri din investiții, venituri din chirii, turism  etc. Dacă aveți o casă cu 4 camere și stați într-o zonă turistică, încercați să închiriați una din camera pentru turiști.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter