• Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri

Secțiune Video

13 Sep 2013
Resurse

Filmulețele de mai jos reprezintă mini-conferințe de pe TED Talks (după cum se auto-defineşte, TED este un eveniment anual unde sunt invitați unii dintre cei mai importanți gânditori şi creativi ai lumii să împărtăşească lucrurile de care sunt pasionați). TED reprezintă inițialele de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care combinate ne influențează viitorul. În numai 20 de minute vorbitorul expune o temă de interes, ridică câteva semne de întrebare, propune niște soluții, provoacă auditoriul să caute propriile răspunsuri. Conferințele au traducere în română și poți citi script-urile dacă ți se pare mai comod așa.

 • Cameron Herold: Să-i învățăm pe copii să fie antreprenori

  “Tot ce facem este să stăm şi să îi învăţăm pe copiii noştri toate lucrurile pe care nu ar trebui să le facă. Nu lovi, nu muşca, nu înjura. Acum îi învăţăm să se orienteze spre slujbe cu adevărat bune iar sistemul şcolar îi învaţă să se orienteze spre a fi un doctor sau un avocat sau un contabil sau un dentist sau profesor... Programele noastre de MBA nu îi învaţă pe copii să fie antreprenori. Îi învață să lucreze în corporații.”
 • Graham Hill: Mai puține lucruri, mai multă fericire

  “Deținem de trei ori mai mult spațiu decât acum 50 de ani. Și unde duce acest lucru? Multe datorii pe cardul de credit, amprente ecologice enorme si nivelul de fericire n-a crescut în ultimii 50 de ani. Ei bine, există o cale mai bună: “mai puțin” poate de fapt însemna “mai mult”. Majoritatea am trăit la un moment dat bucuria puținului: facultatea - în căminul studențesc, călătoriile, într-o cameră de hotel, camping, unde cărați mai nimic, poate doar o barcă. Oricum, pariez că, printre altele, v-a oferit puțin mai multă libertate, mai mult timp.”
 • Dan Gilbert: Surprinzătoarea stiință a fericirii

  “Strâmbăm din nas fiindcă credem că fericirea sintetică nu e de aceeaşi calitate precum ceea ce am putea numi fericire naturală. Ce înseamnă aceşti termeni? Fericirea naturală este ceea ce simţim atunci când obţinem ce vrem, iar fericirea sintetică este ceea ce facem atunci când nu obţinem ceea ce vrem. Iar în societatea noastră credem cu tărie că fericirea sintetică este una inferioară. De ce credem asta? E foarte simplu. Ce fel de motor economic ar mai continua să duduie dacă am crede că a nu obţine ceea ce vrem ne poate face la fel de fericiţi cu a-l obţine?”
 • Shlomo Benartzi: Economiseşte pentru “mâine”!

  “Am vorbit despre toate felurile de provocări comportamentale care au, până la urmă, legătură cu economiile. Chiar dacă te gândeşti la satisfacţia imediată şi la ciocolată versus banane, este pur şi simplu dureros să economiseşti acum.”
 • Juan Enriquez: Noua specie de oameni

  “Trebuie să luăm în calcul limitarea cheltuielilor în medicină deoarece e un monstru care va mânca întregul buget. Trebuie să rugăm lumea să se pensioneze un pic mai târziu. Dacă sunteţi de 50-60 de ani vrem să lucraţi patru ani mai mult. Dacă sunteţi sub 50 ani vrem să lucraţi patru ani mai mult. Motivul pentru care asta este rezonabil e că, atunci când bunicilor voştri le-a fost oferită Securitatea Socială, ei o primeau la 65 şi era de aşteptat s-o primească până la 68. La 68 lumea e destul de tânără azi.”

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter