• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

O aplicaţie de mobil îţi arată unde e cea mai ieftină benzină din zona în care te afli

01 Iul 2019
Resurse

Statul român tocmai a lansat un serviciu care se cheamă "Monitorul preţurilor carburanţilor". Serviciul poate fi accesat de pe calculator sau poate fi instalat ca aplicaţie pe orice telefon. Aplicaţia poate fi descărcată atât din App Store, cât şi din şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Şoferii pot instala aplicaţia pe telefon sau pot accesa site-ul dedicat  www.monitorulpreturilor.info unde pot vedea, de exemplu, preţurile cele mai mici pentru fiecare tip de carburant de pe o rază de până la 5 km faţă de o poziţie selectată, sau, dacă selectează un traseu prin ţară, pot vedea localizarea benzinăriilor şi preţurile. Pot alege astfel de unde să alimenteze mai ieftin. Preţurile date de aplicaţie sunt pentru benzina standard, benzina premium, motorină standard, motorină premium,  şi GPL. Există şi o opţiune pentru a afişa punctele de încărcare a maşinilor electrice, însă doar cele din staţiile de distribuţie a carburanţilor.

Aplicaţia pentru telefon poatefi găsită după numele "Monitorul Preţurilor", iar autorul ei este Consiliul Concurenţei.

Autoritatea recunoaşte că prețul nu este singurul criteriu de apreciere a unui produs, fiind completat de elemente cum ar fi: tipul și calitatea serviciilor disponibile, calitatea si cantitatea de informații auxiliare disponibile consumatorului, calitatea in sine a produsului, , asistenta post-vânzare si, nu in ultimul rând, decizia consumatorului cu privire la proveniența, brand-ul sau prezentarea produsului.

 

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter