• Creditare
  Responsabilă
 • Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri
 • Curs de educatie financiara

Ce lucruri sunt mai ieftine în ianuarie decât în restul anului. Cumpără deştept!

10 Ian 2020
Resurse

După nebunia de cumpărături de Craciun şi Anul nou, după ce trece şi Sf. Ion, se aşterne linişte în multe dintre magazine. Dacă n-ai exagerat cu cumpărăturile de sărbători, ai o mică fereastră în ianuarie, în care îţi poţi lua lucruri de folosinţă îndelungată la preţuri la care nu te aşteptai. Nu uita niciodată că după Sărbători găseşti preţuri infinit mai bune la multe lucruri pe care poate ţi le-ai dorit de Craciun pentru tine sau pentru cei dragi. Păstreayă, pe cât posibil, bani pentru această perioadă, când ceilalţi şi-au secat buzunarele, iar vânzătorii nu au clienţi.

Atenţie, fereastra de cumpărături ieftine e scurtă, pentru că în ultimii ani şi la noi a fost introdusă stratagema de marketing denumită “Valentine’s Day” si de la începutul lui februarie, preţurile încep iar să crească.

În ianuarie, tradiţional, printre cele mai mari reduceri de preţ sunt la televizoare. Aşadar acum ar fi cel mai potrivit moment să îţi înlocuieşti televizorul. Dar nu numai.  Şi celelalte electrocasnice au preţuri mai mici decât în restul anului, cu excepţia verii, în perioada vacanţelor, când sunt la preţuri comparabile cu cele de acum.

Telefoanele sunt de asemenea ieftine în ianuarie. Poate nu cele mai noi dintre ele. Dar sigur cele fabricate pentru anul trecut vor să părăseasca rapid depozitele magazinelor. 

Jucăriile, de asemenea, sunt mult mai ieftine în ianuarie, după nebunia Crăciunului. Preţurile la jucării încep să crească abia din primăvară, odată cu apropierea Paştilor. Acum sunt şi la jumătate de preţ faţă de Crăciun.

Tot tradiţional, în ianuarie sunt cele mai mici preţuri la mobilă. Fabricanţii se pregătesc să scoată modelele pe 2020, iar cele rămase din 2019 au preţuri nesperat de mici. Este categoric cea mai bună lună din an pentru achiziţia de mobilier. Crăciunul a umflat preţul cosmeticelor şi urmează să crească iar în apropierea Valentine’s Day. Acum e momentul de cumpărat şi el nu durează mult.

Tot ianuarie este luna cea mai bună pentru cumpărarea de vacanţe. Şi în ţară, dr mai ales în străinătate. Acum sunt cele mai ieftine zboruri cu avionul. Şi cele mai extreme oferte. Poţi găsi bilete de avion dus-întors şi cu câteva zeci de euro.