• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Uite 5 idei de făcut bani, care în alte părți i-au îmbogățit pe proprietari

31 Oct 2019
Pontul săptămânii

Se tot discută în ultima vreme de uberizarea economiei. Chestie complicată, care la noi a pătruns doar puțin, prin intermediul platformelor de ride-sharing sau  prin Airbnb. Dar să trecem la treabă! Iată mai jos ideile de care vorbeam în titlul acestui aticol:


1. Un site în genul ”de ce ai avea nevoie, vecine?”

Acest site s-ar adresa doar locuitorilor de pe strada ta, din cartierul tău. În Franța există sharevoisins.fr, care cu asta se ocupă. Vor copiii tăi să joace un joc pe care nu l-ai cumpărat, dar îl are un vecin care ți l-ar putea împrumuta câteva ore? Intri pe site și poți rezolva problema în câteva minute. Ai nevoie urgentă de ajutor la bucătărie? Poate vecina ta care se pricepe stă și pierde vremea că nu are ce face. Intră pe sharevoisins.fr și vezi modelul lor de afaceri. Poate te inspiră!

2. Ai mașină? Închiriaz-o pe termen scurt!

Să zicem că ai ajuns cu mașina acasă. E ora 16-17 și până mâine nu o vei mai folosi. Poate că cineva din jur ar da oricât pentru o mașină, fie pentru că a rămas în pană în zonă, fie pentru că are de adus ceva urgent acasă și nu are cu ce ajunge acolo. Fă o pagină de Internet (deși ideal ar fi să vă strângeți mai mulți pentru a oferi mai multe mașini în zone diferite din localitate. Ai fi surprins să vezi câte solicitări ai putea avea. Acesta e modelul celor de la Drivy.com. Uita-te și încearcă-l. Poate ți se potrivește!

3. Ai casa prea mare pentru tine? Optimizează-ți spațiul!

Mă uit la mine. Când vine iarna, nu am unde să-mi pun hainele de vară și nici aparatele electrice pe care le-am cumpărat și pe care le folosesc foarte rar. Aș avea nevoie de spațiu, dar nu am. Dacă ai o locuință mare cu dependințe, poți închiria din spațiul tău altor oameni care caută locuri în care să-și depoziteze lucrurile temporar inutile.

4. Esti student sau ai copii studenți? Poți face o afacere bună obținând o cazare ieftină.

Nu te arunca să iei în chirie prima garsonieră de care dai pe Internet. Gândește-te că sunt bătrâni singuri care ar plăti să aibă cu cine sta de vorbă seara. Fă-ți un site în genul celor de la Ensemble2generations.fr, Lisfrance.org, Reseau-cosi.com și vezi ce se întâmplă. La fel dacă ai ajuns la vârsta a treia. De ce îți petreci serile în singurătate? Totul se poate monetiza, dacă știi cum s-o faci!

5. Ai nevoie de un costum pentru o petrecere? Sau de o mașină de spălat performantă? Sună-mă...

Eu am fost la Londra acum 2 săptămâni. Întâlnirea de acolo era una de fițe, la care trebuia să port frac. De unde frac? Exclus să îmi cumpăr, iar unul de închiriat era circa 1000 de lei pentru 3 zile. Norocul meu a fos că am aflat că un vecin își cumpărase unul și nu avea nevoie de el în cele 5 zile în care urma să stau printre britanici. L-am plătit cu 200 de lei și m-am dus la întâlniri.

La fel poate fi cazul în care ai nevoie de o mașină de spălat ultra-performantă sau de alt aparat high-tech. Intră pe Lamachineduvoisin.fr și vezi cum funcționează. Vom reveni.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter