• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Suntem în sezonul soldărilor de iarnă. Profită!

02 Feb 2017
Pontul săptămânii

După 15 ianuarie, timp de mai multe săptămâni, comercianţii ne îmbie cu reduceri de preţuri. Un pretext bun pentru investiţii cu bătaie lungă.

„De ce să iau acum paltonul, că tot vine primăvara?” Iată o mostră de gândire neeconomică. Paltonul luat la începutul sezonului rece costă cu 25-45% mai mult ca acum, când mai sunt doar câteva săptămâni când l-ai putea purta fără să transpiri abuundent. Da, dar la anul va fi binevenit şi ai reuşit să bifezi şi o reducere semnificativă de preţ dacă nu ocoleşti magazinele în perioada soldărilor de iarnă. Valabil şi în perioada când sunt reduse hainele de vară, în pragul sezonului rece.

Până la urmă, totul se reduce la un calcul de oportunitate. Ai ceva de făcut cu banii imediat şi nu poţi renunţa la echivalentul unor haine care nu vor fi îmbrăcate imediat? Foarte bine, nu are rost să pui la bătaie cardul de credit pentru a nu rata soldările. Costurile cumulate pot anula efectul reducerilor, mai ales dacă nu vei putea să restitui repede sumele trase. Dar dacă ai ceva numerar disponibil şi nicio urgenţă nevestimentară pe listă, atunci fă neapărat un tur al magazinelor cu reduceri.

Pentru operativitate, ar fi bine să te documentezi asupra celor mai avantajoase oferte de pe net, multe magazine au site-uri unde postează situaţia reducerilor. Şi forumurile pot oferi un bun ghidaj pentru cei porniţi la shoppping cu discount.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter