• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Petrecerea de Revelion ca „investiţie”

23 Dec 2016
Pontul săptămânii

Au început deja să se vândă bilete pentru Revelion cu mese îmbelşugate, programe de divertisment variate şi preţuri piperate.

Un raport dezechilibrat cerere-oferta în defavoarea cererii (mulţi amatori, locuri puţine) nu e cea mai bună idee de investiţii. Iar, la sumele care se vehiculează, petrecerea dintre ani chiar seamănă cu o investiţie. Sigur, ne referim în special la zonele mai selecte, oarecum exclusiviste, nu la Revelioanele organizate de primăriii, consilii locale, etc unde lumea se bate pe biletele cu preţ subvenţionat.

Meniul este bogat, prea bogat chiar astfel încât satisfacerea papilelor gustative poate avea ca efect revolta stomacului ziua următoare sau a ficatului dacă se abuzează de picanterii şi multe lichide cu tărie de spirit. Anturajul e de regulă cel pe care ţi-l doreşti dar ce te faci dacă prin preajma sunt şi alte anturaje pe care şi le doresc alţii dar pe care tu nu poţi să le înghiţi uşor? Iar partea proastă e că petrecerea durează o noapte întreagă iar dacă n-ai avut vreme să dormi pe săturate în mod preventiv, chiar mare parte a ultimei zile din an, sunt şanse ca oboseala să te doboare la un moment dat ceea ce strică din bucuria petrecerii partenerului/amicilor făcându-te să te raportezi ulterior la eveniment ca la o investiţie ratată.

Soluţii? Poţi alege locurile care organizează petrecerile de Revelion în care se plăteşte doar consumaţia efectivă nu tot meniul planificat de organizatori astfel încât dacă te-ai plictisit, ai obosit sau anturajul începe să fie deranjant să poţi pleca fără mustrări de conştiinţă acasă. E drept, sunt puţine astfel de locuri aşa că rămâne varianta B. O petrecere la amici de unde fiecare se retrage când crede că i-a ajuns mâncarea, dansul şi voia bună (e cea mai comodă şi accesibilă soluţie...dacă nu-l luăm în calcul pe cel care urmează să fie gazdă).

În  concluzie, ca şi în cazul vacanţelor de Crăciun şi Paşte, petrecerea de Revelion oferă organizatorilor ocazia de a supralicita, atât pe partea de tarife cât şi pe cea de confort (deseori se oferă efectiv mai puţin decât s-apretins anterior), aceştia mergând pe ideea că sunt atât de mulţi solicitanţi încât puţini îşi vor permite să facă nazuri. Cine acceptă bine, cine nu caută alternative.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter