• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Nu rata perioada concediilor low cost

15 Ian 2018
Pontul săptămânii

Două argumente pledează pentru prețurile mici din ianuarie-februarie:decalajul cerere-oferta și dorința companiilor aviatice de a-și asigura prin promoții baza clienților.

De ce să pleci în vacanță în extra-sezon tocmai în ianuarie? Nu e sezon oficial de vacanțe, vremea e neprielnică în mare parte dintre destinații. Prețurile însă fac toți banii. Dacă în iulie-august-prima parte a lui septembrie explodează cererea iar pe cale de consecință și prețurile, hotelierii se întrec în promoții în perioadele neconvenționale pentru concedii, adică în noiembrie și ianuarie-februarie. După sezonul concediilor din vara-începutul toamnei mai nimeni nu prea mai are bani de cheltuit în noiembrie încercând să pună de-o parte pentru sărbătorile de iarnă (Crăciun&Revelion). Similar, în ianuarie-februarie se drege bugetul pentru excesele de la finalul anului anterior abia depășite așa că puțini se încumetă să ia Europa la picior. În plus, nici vremea nu e prielnică dacă nu ești pasionat de sporturile de iarnă.

Sunt însă câteva destinații din zona sudică a continentului nostru care reprezintă o paranteză termică binevenită după instalarea frigului la noi: Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Malta, Cipru. Iar prețurile sunt în ianuarie-februarie cele mai tentante din an. Hotelierii care se respectă (de la 3 stele în sus) și care nu închid pentru câteva luni de iarnă vor scoate promoții atractive pentru turiștii care se încumetă să iasă din țările de baștină (cum sună transport și cazare 3 zile în Malta la hotel de 4 stele pentru 3 persoane la 200 euro per total?) în această perioadă. Companiile aviatice au la rândul lor promoții la început de an (-20%, -15%, etc) și asta în condițiile în care prețurile biletelor erau oricum cele mai bune din an în această perioadă.

Așa că de ce să nu profităm de aceste super-oferte în condițiile în care vara destinațiile ochite de noi ar fi și foarte scumpe și foarte aglomerate? Ca să nu mai pomenim de faptul că lipsa cererii face ca și orarul de zbor pentru multe destinații low cost să fie mai prietenos în ianuarie-februarie (mai puține plecări/sosiri dis-de-dimineață sau spre miezul nopții).

(Cristian Dogaru)

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter