• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Ne despărţim, temporar, de discounturile IT

19 Sep 2016
Pontul săptămânii

Pentru două luni. Ca de obicei, retailerii vor prefera să afişeze în perioada următoare preţurile ”întregi” pentru ca tăierile de Black Friday să fie cât mai spectaculoase.

Au mai rămas două luni până la Black Friday, marele festival de discounturi şi lichidări de stoc pentru produsele...uzate moral. În consecinţă, retalerii vor fi tentaţi să reambaleze strategia utilizată anii trecuţi-preţurile vor fi afişate la valoarea de listă pentru toate produsele susceptibile de a fi mari hituri în timpul campaniei de reduceri.

Ar fi deci o greşeală să faceţi achiziţii acum pentru produsele pe care le-aţi vânat de ceva vreme. Preţurile riscă să se afle pe vârful curbei până la finalul lunii noimebrie, cu o mică paranteză de o săptămână când este readusă în prim plan o nouă campanie de reduceri, una mai modestă ca amplitudine (două luni fără o campanie promoţională ar fi cam mult, retailerii autohtoni au înţeles că etichete precum “reducere”, “promoţie”, “lichidare de stoc” vând foarte bine şi le scot la înaintare periodic).

Care vor fi produsele cele mai populare de Black Friday? Risc de pe acum două pronosticuri. Vom avea telefoane Lumia cu Windows Phone la mare discount (probabil Lumia 640 la 300-350 lei) având în vedere că gigantul american a decis să îşi lichideze stocurile pe plan global din cauza vânzărilor foarte mici şi vom vedea, ca şi în 2015, laptopul şi televizorul Led cu diagonală de 82 cm la 500 lei. Deja Altex afişase luna trecută un Vortex la 619 lei deci n-ar mai fi mult de redus preţul iar la eMag am avut un laptop Acer cu 800 lei în campania “Începe Şcoala” cu voucher inclus de 100 de lei pentru rechizite (deci 700 lei preţ real) sau unul marca HP cu 800 lei care putea fi cumulat cu voucherul pentru plata cu un click (50 lei, prin urmare preţ laptop 750 lei) aşa că distanţa până la 500 lei se poate parcurge şi aici repede în ziua de Black Friday (probabil penultima vineri din noiembrie, cum ne-au obişnuit retailerii în România).

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter