• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Legătura dintre salarii şi numărul de angajaţi

02 Noi 2016
Pontul săptămânii

Cele mai mari salarii medii apar de regulă în strânsă legătură cu un număr relativ mic de angajaţi şi un grad mare de specializare a acestora.

Topurile privind salarizarea în bănci sau telecomunicaţii stârnesc mereu invidia. „Dacă aş putea lucra şi eu acolo, indiferent ce, chiar şi o muncă necalificată” se gândesc, poate, multe persoane. Şi cum să nu-ţi doreşti să lucrezi acolo când vorbim de salarii de câteva zeci de lei pe lună? Să luăm de exemplul cazul greilor din telecom. Câştigul mediu net în compania Orange în 2015, potrivit Ziarului Financiar, a fost de 5.200 de lei, la Telekom de 4.800 lei iar la Vodafone de 4.500 lei. Cei mai puţini darnici au fost cei de la RCS&RDS cu 2.500 lei net pe luna pentru angajaţi sau UPC cu 3.080 de lei. Or, cum să nu te visezi măcar portar ori şofer pentru cei din telecom pentru un astfel de salariu mediu?

Vestea proastă este că salariul mediu este doar un indicator şi nu se compune dintr-un număr egal de factori. Adică nu ia toată lumea 5.200 de lei în mână la Orange... Salariul mediu este cu atât mai ridicat cu cât numărul angajaţilor este mai mic , gradul lor de specializare mai mare iar ponderea salariilor top-managementului (pătura cea mai bine plătită din companie) mai puţin diluată. Să vedem câţi angajaţi au astfel de companii. La începutul lui 2015 erau 2.600-2.700 la Orange şi Vodafone şi peste 10.000 la RCSRDS. Numărul mare de angajaţi din ultimul caz şi implicit gradul lor de specializare mai mic a dus la valoarea mai redusă a salariilor medii (companiile de telefonie mobilă au mai puţin personal de intervenţie pe teren unde se face o muncă mai puţin sofisticată spre deosebire de fimele de cablu TV şi internet unde aceştia predomină).În acelaşi timp, salariile mari din zona managementului sunt diluate de numărul mare de angajaţi când se face media.

În concluzie, nu toate veniturile din companiile cu salarii medii ridicate sunt super-atractive, mai ales în zona entry-level, în ciuda statisticilor. Contează la fel de mult elementele din care se compune media şi structura de personal.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter