• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Faza Black Friday la energia electrică

16 Noi 2016
Pontul săptămânii

Liberalizarea pieţei pentru consumatorii casnici a dus la dispariţia monopolului pe furnizare şi la apariţia unor oferte concurente care caută pretexte pentru a ajunge la beneficiarii finali.

După maşini şi lingouri de aur, eMag va testa în acest an abonamentele de energie electrică de la E.On în marea zi a soldărilor. Mai exact, 1.000 de astfel de abonamente de la furnizorul cu pricina vor fi incluse în oferta de Black Friday de vineri, 18 noiembrie, iar atracţia zilei va fi factura zero timp de 6 luni. Cine reuşeşte să prindă oferta E.On nu va plăti nimic pentru energia electrică în prima jumătate de an din 2017, urmând apoi să achite un tarif de 0,19 lei/KWh, şi acesta sub ce oferă de pildă în prezent Enel în zona Muntenia.

Cum şi RCS-RDS are în acest moment o ofertă pentru cei care vor să migreze de la distribuitorii „istorici” la concurenţă, de 0,165 lei/KWh, care este în medie cu 12% sub ce oferă media piaţei, putem spune că nici după expirarea celor 6 luni gratuite nu ajungeţi în ipostaza de a returna banii economisiţi în prima jumătate a anului viitor (oferta E.On îi vizează pe cei care rămân sub contract cel puţin doi ani).

Abonamentele oferite se numesc E.On Lite iar un agent de vânzări al companiei va lua legatua cu cei care au achiziţionat oferta de Black Friday în intervalul 21 noiembrie-9 decembrie.

Cum aproape orice pretext care duce la ascuţirea concurenţei între furnizori este avantajos pentru consumatori n-ar fi rău să încercaţi să prindeţi în primele ore ale zilei de vineri respectivă ofertă (probabil că site-ul eMag va deveni activ între 7,30-8 dimineaţa pe 18 noiembrie), economia pentru un consum mediu de 100 KWh fiind de aproximativ 250 lei pe an.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter