• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cumpărături cu perioadă de probă

21 Oct 2013
Pontul săptămânii

Greierele: Furni', n-ai să mă împrumuți și pe mine cu 5 milioane de lei până luna viitoare?

Furnica: Cu 5 milioane?! Doar atât??? Și ce ai face cu banii dacă chiar aș avea atâția?

Greierele: Vreau să-mi cumpăr toate gadgeturile din oraș. N-ai grijă, le țin doar 30 de zile și le dau înapoi...Ce, doar apa circulă în natură și telefoanele nu?

Mai multe magazine de electronice și electrocasnice au introdus perioada de 30-31 de zile pentru returnarea produselor achiziționate, fără un motiv solid din partea clientului.

Cei mai cunoscuți retaileri: emag, Flanco, Altex. Mulți preferă să ruleze în acest fel în special gadgeturile (tablete, telefoane mobile, etc). 
 
Sfatul nostru este să testezi cu această ocazie adevărată motivație a achiziționării unui produs. După 30 de zile de utilizare dispare componenta de consum compulsiv ce stă uneori la baza deciziilor noastre de cumpărare.

După 30 de zile nu vei mai dori să păstrezi un gadget doar pentru că este nou-nouț, prietenii tăi îl au și ei, atingerea tastelor redă zgomotul picăturii de apă, etc. După o lună produsul în cauză rămâne doar cu componența sa strict utilitară.

Îl păstrezi doar pentru ce știe să facă și nu pentru că îți transferă o parte din imaginea clădită în jurul brandului iar frenezia cu care privim noutatea s-a temperat la rândul sau. 
 
Avantajul de a testa adevărata motivație de cumpărare a unui produs și a studia pe viu performanțele și utilitatea sa timp de 30 de zile merită riscul de a cumpăra un obiect deja folosit de altcineva timp de o lună (poate că altul l-a returnat înaintea ta).

Mai ales dacă vorbim de o achiziție destul de scumpă, cum este un telefon inteligent. Nu e deloc ușor de acceptat că și de așa ceva te poți plictisi relativ repede când ești gata să-l cumperi dar dacă chiar se întâmplă fenomenul, e bine să ai la dispoziție posibilitatea returului fără explicații.

Altenativa-vânzarea la prieteni sau necunoscuți interesați prin okazii.ro, mercador.ro, etc-nu e cea mai fericită din perspectiva discontului solicitat de aceștia.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter