• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum ne găsim un „meseriaş” serios?

24 Iul 2017
Pontul săptămânii

De regulă, nu de prin site-rile de anunţuri ci la recomandarea cuiva de încredere.

V-aţi întrebat vreodată ce legătură ar putea exista între un site de anunţuri matrimoniale şi unul de prestări servicii oferite de instalatori, parchetari, faianţari, etc? Deşi aparent e vorba de lucruri diferite, ambele tipuri de platforme au o notă comună: lipseşte flitrul reprezentat de cercul de cunoscuţi. Relaţiile începute la rubrica de matrimoniale sunt fragile pentru că cei doi parteneri nu au recomadarile anturajului şi nu îşi cenzurează comportamentul în funcţie de sistemul de valori al acestuia. Când teama de părerea proastă pe care o poţi lasă apropiaţilor nu există multă lume nu îşi mai cenzurează reacţiile neplăcute.

La fel în cazul maseriasilor găsiţi prin anunţuri. Avem mult mai multă neseriozitate şi lucru de mântuială decât în cazul în care lucrătorii sunt recomandaţi de cineva apropiat. „Meşterul” ştie că dacă face o figura proastă în relaţia cu un beneficiar recomandat atunci ecourile s-ar putea propaga într-un cerc mai extins de foşti şi viitori clienţi. Pe când în cazul unei lucrări găsite prin mica publicitate nu există decât riscul pierderii unui singur client. Aşa că deseori meseriaşi găsiţi prin anunţuri îşi fac treaba în mare viteză şi cu mari compromisiuri la calitate, întârzie sau nu se mai prezintă la ora/ziua stabilită cu proprietarul, dispar cu avansul, cer mai mult decât s-a negociat iniţial sub diferite pretexte, etc, etc.

Aşa că este de preferat să aşteptaţi o perioada mai lungă până găsiţi un meseriaş cu referinţe de încredere (eventual până când acesta îşi termină lucrările angajate, cocediul, etc) în loc să căutaţi imediat pe net soluţii salvatoare. Destul de rar acestea vor fi mulţumitoare pe termen lung.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter