• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

City-break low cost: Budapesta

16 Oct 2016
Pontul săptămânii

Cu 1000 de lei se pot petrece 3 zile în doi într-un oraş în care aerul modern se împleteşte cu cel medieval, cu un transport public impecabil şi atracţii diverse.

Spre Budapesta se zboară „scurt”, mai puţin de 90 de minute şi eşti acolo, un aspect esenţial când vorbim de un week-end departe de casă. Există apoi o varianta de zbor low cost, cu Wizz Air, şi un preţ al biletelor care n-ar trebui să depăşească 400-450 lei pentru 2 persoane, dacă se fac rezervările din vreme.

Preţurile de prin supermarketuri sunt similare celor româneşti (cu unele produse chair mai ieftine-apa plată şi pâinea) iar dacă nu te repezi să faci cumpărături din zona exclusivistă (Vaci Utca) poţi ieşi chiar bine dacă vrei să pleci cu ceva suveniruri din Piaţă Centrală, un soi de Obor autohton mult modernizat (Nagy Vasarcsarnok).

Cazările sunt iarăşi punctul forte al Budapestei, foarte accesibile la rândul lor; cu o rezervare prin booking.com ieşi lejer la 150-250 de lei camera/apatamentul într-o zona chiar decentă/centrală.

Transportul public e foarte modern şi eficient, cu metrouri, trenuri de suprafaţă, tramvaie şi autobuze şi, bineînţeles, vaporaşele de pe Dunăre. Biletul e relativ scump 350 HUF/călătorie (echivalentul a peste 5 lei) dar sub forma unor abonamente lucrurile se schimbă. De exemplu, un abonament de grup (maxim 5 persoane) care dă dreptul la utilizarea tuturor mijloacelor publice de transport costă 3300 HUF pe zi (adică circa 50 de lei, 10 lei per membru de grup dacă merg 5 persoane) ceea ce devine decent.

Atracţii? Nenumărate. De la vestigiile (foarte bine conservate) ale vremurilor trecute (Castelul Buda, Catedrala Sfântul Ştefan, Biserica Matei, Parlamentul), la băile termale, grădina zoologică foarte originală (de fapt o combinaţie între o grădina botanică şi una zoologică, cu un concept foarte interesant de interacţiune vizitatori-animale), bucătăria locală, parcurile (Insula Margareta e un imens parc), podurile de peste Dunare, etc, etc.Practic e şi greu să le bifezi pe toate într-un singur week-end, dacă nu imposibil...

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter