• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cea mai reuşită vacanţă de iarnă e în familie

09 Noi 2016
Pontul săptămânii

Nu e un secret că cele mai scumpe concedii se fac de regulă între Crăciun şi Anul Nou-cererea e mare, oferta mai concentrată ca în sezonul de vară iar luna cadourilor se simte în preţuri.

În această perioadă avem de ales între clasicele Viena & Praga cu variaţiunile Bratislava/Budapesta, plus tentantele destinaţii exotice, unde temperaturile sunt la fel de ridicate ca preţurile...Ce-aţi zice însă să vă mutaţi sejurul de iarnă în ianuarie şi să petreceţi un Crăciun de vis în familie? Părinţii nu sunt nemuritori, de ce nu ne-am bucura mai mult de ei? Confortul şi tihna sunt maxime în familie iar preţurile sunt mult mai bune în ianuarie la orice destinaţie externă, reflectare a cererii care scade brusc.

Îmi amintesc de un concediu reuşit în Veneţia la începutul lunii ianuarie cu preţuri (la cazare/transport) de Balcic şi lume puţină (în august e şi aglomerat şi scump). Cât m-ar fi costat experienţa asta de Anul Nou? Ştiu, e o atracţie de necontestat să te afli sub marele brad de Crăciun din Viena dar târguri de Crăciun se organizează şi în ţară iar Viena e mult mai accesibilă în extra-sezonul de iarnă când o poţi admira cu mai puţină lume prin preajmă.

Nu e nimic rău să îţi faci cumpărăturile de Crăciun în afara ţării dacă îţi permiţi dar să faci un efort considerabil doar pentru asta, eventual pe credit, e o experienţă prea riscantă pentru cei mai mulţi. City-break-urile din ianuarie-februarie sunt cele mai ieftine din an, rivalizând poate doar cu cele din noiembrie, de ce să nu profităm de ele?

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter