• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Atenție când suni înapoi după primul „beep”

06 Dec 2017
Pontul săptămânii

Numerele cu suprataxă au început să dea beep-uri victimelor potențiale așa că ai mare grijă când reapelezi necunoscuții.

Suntem într-o perioadă în care foarte multe familii au rude sau măcar un apropiat plecat în străinătate. Cu care comunica cu drag și de la care așteaptă permanent vești. Iar cei care făcut o afacere din apelurile cu suprataxă știu bine asta și vor să profite de situație. La ce te gândești când ai văzut un apel ratat de la un număr necunoscut din străinătate sau când ai primit „beep” de la un astfel de număr? Pariez că mulți se gândesc că apelul în cauză are legătură cu rudele sau cunoscuții lor din străinătate care pot fi puși într-o situație delicată. Și se grăbesc să sune pentru a afla dacă e așa sau nu. Am încercat la rândul meu să sun după un astfel de apel, mai mult să văd care era de această dată pretextul, și am auzit cum eram invitat în engleză să aștept pentru a fi pus în legătură cu directorul financiar. Evident că am închis pentru a nu îmi umfla prea tare factura dar presupun că în eventualitatea că cineva ar fi răspuns (foarte probabil tot un robot) respectivul „director” ar fi lungit convorbirea cât ar fi putut de mult. Apelul venea din Tanzania după cum am aflat ulterior consultând o lista de prefixe internaționale, deci o zonă de „maximă trasparență și respectare a standardelor de afaceri”.

Daca vă mai amintiți, în preistoria acestei afaceri în România, existau concursuri la care răspunzând la întrebări simple puteai câștiga niște premii a căror valoare nu depășea însă pe cea a facturii la telefon după convorbirea cu suprataxă. Apoi a fost impusă o avertizare privind costurile în momentul în care se apelează numerele cu suprataxă iar business-ul a picat. A picat pe plan intern dar se poate desfășura bine mersi din afară, cum demonstrează apelul meu din Tanzania. Mare grijă deci când reapelati numere necunoscute, mai ales dacă acestea au prefix internațional. Nu vă sfătuiesc însă să refuzați apelul, poate reușiți să provocați la rândul dumneavoastră niște pagube (chiar dacă semnificativ mai mici) firmei care operează roboții care apelează si se scurtează durata de viață a afacerii . Asta în eventualitatea în care puteți răspunde de la primul „beep”.

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter