• Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri

Știu, vin concediile, dar uite cele mai bune 6 sfaturi pentru a economisi bani

07 Iul 2019
Educaţie

Încep vacațele și concediile, știu. Acum nu e cel mai bun moment pentru a vă pune pe ecocomisit. Dar vacanțele se vor termina și ele, iar necesitatea de a pune câțiva ei deoparte rămâne la fel de importantă. Iată câteva sfaturi preluate de la un specialist francez.


 

 • 1.    Nu vă faceți cumpărăturile de la supermarket atunci când sunteți flămânzi!

Cu stomacul gol, ești tentat să cumperi mult mai multe alimente decât ai avea cu adevărat nevoie. Potrivit cercetărilor, oamenii care merg să facă cumpărături atunci când le e foame, pun în coș mai mult cu până la 50 de lei decât dacă s-ar duce la cumpărături imediat după o masă.

 • 2.    Nu disprețuiți monedele de mică valoare

Știu, uneori vă grăbiți și nu mai luați moneda de un ban primită ca rest de la vânzător. E drept, cu un ban nu faceți primăvară în bugetul propriu, dar de ce să nu le adunați pe toate aceste mici monede într-un borcan? Așa am făcut eu și banii din borcan m-au ajutat să-mi cumpăr cele necesare traiului câteva zile, atunci când nu mai aveam niciun ban în portofel.

 • 3. Citiți o carte, vedeți un film...

Atunci când citiți acasă o carte, e clar că nu vă veți plimba prin agazine pentru a face cumpărături. Nu e mare lucru, dar sfatul poate fi prețios mai ales pentru cei care simt nevoia de a-și cunpăra permanent câte ceva, oricât de mic. Luați o carte în mână, mergeți la un film,  deconectați-vă cumva de societatea de consumeriști în care trăim.

 • 4. Aveți chef de o bere? E OK, dar luați-o din market și saurați-o acasă, nu la bar sau la un restaurant

Pentru că acasă poți fuma, iar costul unei sticle de vin băut acasăî este echivalent cu un pahar de vin servit la terasă. Nu mai zic de faptul că după o bere ți se face pofta de un cartof prăjit sau un mic, după care te trezești acasă cu buzunarul gol.

 • 5. Vreți să vă cumpărați ceva nou? N-am absolut nimic împotrivă. Doar că am o rugăminte: stai 30 de secunde și gândește-te: chiar aveți nevoie de lucrul acela?

Dacă nu discutăm aici de o sticlă de lapte de care ai nevoie ca să faci clătite, atunci știi la ce mă refer. Vrei ultimul model de telefon, tocmai lansat. Oare chiar ai nevoie de el? Știi că în 6 luni îl vei putea lua la jumătate din prețul actual? Sau noul smart –tv. Sau o haină la modă. Sau....aproape orice din ce ți-ai dori. Gândește-te 30 de secunde dacă într-adevăr merită cheltuiala.

 • 6. Nu mai fuma!

Știu, e greu, e aproape imposibil.. Unii au reușit să se lase, dar s-au re-apucat de fumat. Dar fă niște calculi și vezi câți bani se transform la propriu în fum. Nemaivorbind de sănătatea Dvs.  Vă spun un secret: soția mea s-a lăsat de doi ani de fumat. Cu banii astfel economisiți, ne facem în fiecare an un concediu in Grecia- adică circa 1200 de euro. 14. Opriți fumatul

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter