• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Scapă inteligent de drumuri. Plăteşte impozitul sau amenda de circulaţie online.

19 Apr 2019
Educaţie

Simpla posesie a unui card te poate scuti de toate drumurile pe care ar trebui să le faci la Primărie pentru plata impozitului pe casă, pe maşină sau pe teren. Un singur drum trebuie făcut: pentru ridicarea user şi a unei parole de acces pe ghiseul.ro. În cazul amenzilor de circulaţie, nici măcar asta nu trebuie să faci. E simplu, fără dureri de cap.

Poate Primăria e departe, poate nu vrei să stai la coadă să dai tot din banii tăi, sau  poate pur şi simplu nu ai o deosebită plăcere să te întâlneşti cu funcţionarii statului. Relaţiile tale de plată cu Primăria se pot transforma în relaţie de la distanţă”. Tot ce îţi trebuie e un card emis de orice bancă.

Toate persoanele fizice majore din România  sunt înregistrate înregistrati în baza de date a Primariei şi le-au fost atribuite un user şi o parolă cu care se pot autentifica în vederea efectuării plăţilor pe site-ul www.ghiseul.ro
Ca să ai acces la user şi parolă trebuie să faci un (ultim) drum la Primăria de care aparţii să ridici , la cerere, un plic care conţine numele de utilizator şi parola pentru ghiseul.ro. Nu trebuie să uiţi să duci o copie de buletin şi ai scăpat pentru totdeauna de stresul drumurilor la Primărie.

Aceasta este metoda fizică. Există şi o metodă de înregistrare strict online, dar există informaţii că nu funcţionează întotdeauna. Merită totuşi încercată. 
Te poţi înregistra pe ghiseul.ro cu confirmarea identităţii cu ajutorul unui card bancar la secţiunea "Solicita date de acces" de pe pagina menţionată.
După introducerea datelor personale (CNP, nume, prenume, telefon) şi a celor ale cardului, contul va fi creat, iar user-ul si parola, trimise pe adresa ta de mail.

Primul lucru pe care îl vei observa când intri în contul de pe ghiseul.ro este că îţi arată tot ce ai de plată, cu sume, termene, tot tacâmul.

Nu îţi trebuie cont pentru amenzi de circulaţie. E mult mai simplu

Mai devreme sau mai târziu, suntem toţi datori cu o amendă de circulaţie. Nici nu trebuie să ai carnet, o poţi lua că ai traversat aiurea. Spre deosebire de partea de taxe, în cazul acesta nu trebuie să te înregistrezi pe ghişeul.ro să plăteşti. Există o secţiune specială pentru amenzi. Introduci datele personale, datele de pe procesul verbal, datele de pe card şi gata. Poţi plăti pentru tine amenda sau pentru altcineva, trebuie doar să-i introduci CNP-ul. Există şi posibilitatea să trimiţi o poză cu procesul verbal, dar nu e obligatoriu.

Să sperăm că nu veţi folosi această opţiune, dar, dacă tot e să se întâmple, totul poate deveni mai simplu în acest fel. Ghiseul.ro este un site al statului român. Beneficiază de o securitate sporită.
 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter