• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Relația cu consilierul financiar- ceva între neîncredere și speranță

09 Dec 2018
Educaţie

Când li s-a cerut să numească 3 calități pe care un consilier financiar ar trebui să le aibă, oamenii au spus: transparență, încredere și sfaturi personalizate. Acestea ar fi criteriile pe care cei mai mulți le au în minte atunci când caută un consilier financiar. Datele provin de la un sondaj efectuat de o importantă publicație din Marea Britanie- Financial Times. Aproximativ o treime din cei care care au completat sondajul nostru au mai spus că nu știau dacă consilierul lor este cu adevărat independent, sau sfaturile pe care le dă sunt în interesul firmei lui sau al clienților.


Alți cititori au subliniat că își doreau un consilier care să-i ajute să-și înțeleagă obiectivele, să-i înțeleagă pe ei și să le ofere "sfaturi personale, individuale și alese cu grijă".

Per total, 38% au spus că sunt "foarte mulțumiți" de consilierii lor,  41% au fost "mulțumiți", iar peste 13% s-au declarat nesatisfăcuți.  Să mai adăugăm faptul că aproape o treime dintre participanții la sondaj își aleg consilierii cu care discută prin recomandarea unui prieten.

  • Top 4 subiecte abordate de clienți

    Planuri de pensii / pensii
    Optimizarea taxelor
    Să răspundă la întrebarea: ceea ce fac e corect?
    Planificare financiara

  • Cele mai interesante cereri primite de consilierii financiari

"De ce ar trebui să investesc acum, înaintea unei posibile crize?"
Un altul  dorea să "transforme întregul portofoliu în aur fizic".
Alt client dorea ca omul care se ocupa de averea lui să-i ascundă o parte din bani de nevastă, de teamă că aceasta îi va cheltui pe toți"
Un cuplu a lăsat o moștenire substanțială consilierului lor financiar - 300.000 de lire sterline, în semn de mulțumire pentru munca acestuia.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter