• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Poţi să îţi gestionezi mai bine salariul şi să te şi joci, în acelaşi timp? 

15 Oct 2018
Educaţie

În momentul de faţă, peste 38% dintre români admit că nu se informează despre cum să îşi gestioneze banii şi doar 17% consideră că au cunoştinţe financiare medii spre bune.

Dacă, la nivelul cunoştinţelor financiare, lucrurile nu stau bine, când vine vorba de joacă, situaţia se schimbă. Trei din 10 români petrec mai mult de cinci ore, în fiecare săptămână, jucându-se pe telefon, laptop sau calculator. Mai mult, aceeaşi proporţie alocă între 1 şi 5 ore jocurilor, în fiecare săptămână.

Observăm atât nevoia de educaţie financiară, prezentă la nivelul întregii populaţii, dar şi timpul alocat de români jocurilor online şi, firesc, aducem sub umbrela Siguranţă Financiară o platformă inovatoare de educaţie financiară prin jocuri - Ştii cu banii (link).

Platforma are ca rol educaţia şi contribuţia la o viaţă financiară sănătoasă, într-un mod facil şi atractiv, accesibil oricând şi oriunde, atât prin intermediul smartphone-ului, cât şi al laptopului sau al computerului de acasă.

Oricine accesează Ştii cu banii se bucură de 12 jocuri, cu diferite praguri de dificultate, care combină divertismentul cu educaţia financiară, trecând de la noţiuni elementare, până la întrebări aplicate, totul cu scopul de a transmite mai clar şi mai eficient informaţiile care pot asigura o mai bună sănătate financiară pentru români.

Platforma poate ajuta inclusiv la situaţiile în care, întrebaţi dacă ştiu pentru ce sumă restantă pot ajunge în Biroul de Credite, 45% dintre români cred că pentru 5 lei, un sfert spun că doar când datorează 500 de lei şi 14,86% dintre ei cred că 100 de lei este suficient pentru a fi înregistrat în baza de date.

Mai mult, codul IBAN este codul unic de identificare a contului curent, iar peste trei sferturi dintre români, această informaţie este clară. Totuşi, 18% dintre respondenţi cred că IBAN este codul de client al băncii, 2% cred că IBAN este de denumirea bancară a codului PIN, 1,84% - ultimele patru cifre de pe card, iar 1.04% - codul de acces pentru serviciile de online banking. Şi acesta este un exemplu pentru care Ştii cu banii este o metodă utilă, facilă şi atractivă de învăţare.

Ştii cu banii este o platformă deschisă, accesibilă oricând, de oriunde, chiar aici. Intră şi tu şi poţi fi unul dintre câştigătorii premiilor noastre săptămânale sau, de ce nu, chiar al marelui premiu.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter