• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Nu banii ne plac, ci reputația pe care aceștia ne-o aduc

17 Feb 2019
Educaţie

Toată lumea crede că banii sunt cei care aduc fericirea, deși lucrul ăsta e departe de adevăr. Și am să vă pun două întrebări simple: Prima: Ce ați alege între un post de director al unei firme de pompe funebre și cel al unui proprietar de business privat?  Iar a doua întrebare este: ați prefera să fiți Mark Zuckerberg (fondatorul și proprietarul Facebook) sau Carlos Helu? Probabil la prima întrebare ați răspunde că ați vrea să aveți propria afacere privată decât să vă ocupați de cadavre,  iar la a doua ați opta pentru a deveni fiecare un Mark Zuckerberg. Greșit! Un șef de firmă care se ocupă de pompe funebre câștigă mai bine decât trei sferturi dintre antreprenori, iar Carlos Helu e muuuult mai bogat decât Zuckerberg. Dar nu stiu multi oameni de existența lui. Ați auzit de Ingvar Kamprad? A fondat Ikea. Nimeni nu pare interesat de el....Este ceva în viața asta ce ne face să ne dorim ceva cât de cât mai mult decât banii.


Imaginați-vă că mergeți pe stradă. Ești pe cale să intri  într-o cafenea când cineva te oprește și îți spune: ”Vreau doar să vă spun că vă admir enorm munca!” Cum te-ai simți?

Dincolo de bani , oamenii vor să fie recunoscuți ca valoare și apreciați. Comportamentul fiecăruia este motivat în mare parte de dorința de prestigiu, de stimă, de popularitate sau de acceptare în societate ca un membru respectat. .

Adolescentii vor complimente pe Instagram. Scriitorii sunt disperați să scrie un best seller. Programatorii sunt și ei disperați să fie # 1 în căutările de aplicații.

Accentul nu trebuie pus pe bani. Faceți fapte bune, dați idei bune celor de lângă voi, iar recunoașterea va veni de la sine.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter