• Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri

Nouă idei pentru a face bani. Pardon, zece idei pentru...

08 Sep 2019
Educaţie

Toți suntem preocupați de asta, de cum să mai facem un ban. Unii sunt prea ocupați cu munca pentru a se gândi să facă și alți bani, în timp ce alții sunt prea stresați sau în depresie că și-au pierdut locul de muncă și își găsesc cu greu altul. Mai ales pentru cei din urmă ne-am gândit să le arătăm că la capătul tunelului, încă mai strălucește o luminiță. Iată așadar primele 9 idei pentru a face bani care ne-au trecut duminică prin minte.


 • 1.Vinde hainele purtate puțin și pe care nu ți le mai folosești

Vânzarea hainelor pe care nu le mai porți este o modalitate rapidă de a câștiga bani. Începeți cu magazinele locale second-hand sau încercați pe net. Am văzut câteva magazine care fac asemenea achiziții la prețuri decente. Dacă mergeți pe varianta vânzării online, asigurați-vă că fotografiile sunt clare și bine luminate și interesați-vă (tot de pe net) cât valorează produsele similare.

 • 2. Faceți un site pentru vânzarea cadourilor ne-dorite.

Asta e o mai veche idee a mea pe care încă nu am pus-o în practică. Am pornit de la ideea că acum 2 ani, un coleg a primit 14 cămăși cadou de ziua lui. Evident nu avea nevoie de toate cele 14 cămăși și m-a rugat discret dacă nu am cui să-i vând 10 cămăși. Am reușit să i le vând, dar m-am găndit că zilnic mii de oameni primesc cadouri cu care nu au ce face și de care ar fi fericiți să scape. Ttul e să aflăm cum am putea face asta.

 • 3. Închiriați-vă mașina unei firme de ride-sharing

Sunt bani frumoși în joc, din care vă asigurați și abonamentele la transportul în comun și vă alegeți și cu niște cash lună de lună. Nu mai zic că veți face mai multă mișcare....

 • 4. Oferiți-vă una din camere pentru un mini-hotel pentru pisici sau câini.

Prețurile sunt de 40-60 de lei/noapte, iar piața este în efervescență. Dacă aveți și o cameră video prin care proprietarul să-și poată vedea animăluțul, câștigul e ca și garantat. 50/lei/zi înseamnă 1500 de lei/lună, fără prea mare efort.

 • 5. Paznic pentru o casă de vacanță

Se caută și se plătește bine. Bașca faptul că în tot acest timp ai posibilitatea de a lucra pe Internet de acolo și de a face și mai mulți bani.

 • 6.Faceți publicitate pe mașina Dvs

Fie unei firme de ride-sharing fie oricărei alte companii. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Bugetele pot fi generoase.

 • 7. Fă pe clientul ”misterios”

Multe firme angajează asemenea clienți pe care îi trimit în propriile magazine (bănci etc) pentru a testa modul în care sunt tratați.  Scopul mystery shoppingul este de a imbunatati serviciile pe care o firma le ofera clientilor sai. In urma studiului firma angajatoare identifica minusurile din servire si decide ce masuri trebuie luate: daca este nevoie de cursuri de perfectionare in randul angajatilor, daca este nevoie de o mai buna organizare a produselor pe rafturile magazinului sau de o schimbare a etichetelor cu preturi pentru o mai buna vizibilitate etc. Sunt plătiți la nivelul salariului mediu, ceea ce e foarte ok.

 • 8.Dacă sunteți foarte bun într-un anumit domeniu, puteți să vă faceți un blog și să câștigați din cunosștințele pe care le aveți.

Sunteți un bun fotograf, faianțar, scriitor șamd? Oferiți-vă online serviciile clienților! E primul pas ăentru a vă dezvolta apoi baza de clienți și desigur, contul din bancă.

 • 9. Scrieți o carte online pe care să o vindeți

Cu cât e mai bună, cu atât se va vinde mai repede și mai bine. E drept, pentru asta e nevoie de talent și de ceva marketing.
 

 • 10. Ai rețete culinare originale, de la bunici? Le poți vinde cu până la 5 euro, bucata!

Nici nu e cazul să fie atât de vechi. În Vest sunt site-uri de rețete care cumpără rețete cu prețuri între 1 și 5 euro. Nu pot să dau adrese întrucât le-aș face reclamă. Dar știu că sunt pentru că am intrat pe ele. Cu siguranță ar fi interesate de rețete specifice României...iar numărul lor e chiar foarte mare.

Spor să aveți!

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter