• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Familia Ionescu și teama de recesiune. Ce este și cum funcționează stimulul fiscal

20 Sep 2019
Educaţie

Domnul Ionescu a aflat vineri că s-ar putea să urmeze o criză economică și a decis să se bucure de timpul rămas până la izbucnirea ei.  Așa că s-a îmbrăcat frumos, s-a urcat la bordul autoturismului personal cu întreaga familie și au plecat toți la mare. Au oprit la un hotel, au pus pemasa de la recepție 100 de lei și au cerut să vadă camerele rezervate. Receptionistul l-a poftit pe Dl Ionescu să vadă cum arată camerele, a luat suta de lei și a fugit să își plătească datoria la magazinul de carne la care avea o restanța. Măcelarul a luat banii și i-a virat urgent crescătorului de porci de la care cumpără carnea.


Fermierul respectiv a luat banii, a ieșit în oraș, a agățat o prostituată și s-a bucurat de serviciile acesteia de cei 100 de lei. Femeia a încasat bucuroasă contraprestația financiară a farmecelor ei și a fugit la hotelul la care mai “presta” uneori și i-a dat recepționerului în contul datoriei pe care o avea la el. Recepționerul a luat suta și a pus-o pe masa Recepției.
 
 Domnul Ionescu s-a întors la recepție și, întrucât camerele i se păreau igrasioase și murdare, nu a vrut să se cazeze. Și-a luat înapoi suta de lei de la Recepție și a plecat la alt hotel. E drept, nimeni nu a produs nimic, nimeni nu a scos un profit net, suta s-a întors întreagă înapoi. Doar că unii au scăpat de datorii, alții s-au distrat și în general, toți pot privi mai cu optimism viața.

Cam asta e acel stimulus package despre care se vorbește și de care România și dl. Ionescu ar avea nevoie.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter