• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

COVID 19 a schimbat complet preferințele românilor. Teama de șomaj și sărăcie ne trimite pe mulți cu gândul la Stat. Tu unde te încadrezi?

23 Iul 2020
Educaţie

Românii și-au întors mai mult privirea către România și către Stat, în contextul pandemiei de Coronavirus. Incertitudinele economice aduse de COVID 19 au făcut, practic, să ne punem iar speranțele în Stat, pe un tipar care particularizează țările foste comuniste în peisajul European. De fiecare dată când parcurgem o criză avem tendința de a cere ceva de la stat, iar această perioadă nu face excepție. Partea bună, însă, este că am devenit și mai solidari cu mediul de afaceri local, în condițiile în care se pare că am început să consumăm mai mult produse din România. Iată, mai jos, principalele concluzii ale unui sondaj Best Jobs, una dintre platformele de angajare online. Răspunsurile aparțin celor care au accesat platfoma. 

 

- aproape 85% sunt de părere că  în contextul actual  ar trebui cumpărate în primul rând produse românești, în sprijinul business-urile locale.  

- mai mult de jumătate dintre respondenții la sondajul BestJobs spun că, de la izbucnirea pandemiei, preferă să cumpere mai mult produse românești

- 54% consideră că firmele cu capital românesc au fost mai afectate de efectele pandemiei decât firmele străine

- Doar puțin peste un sfert dintre respondenți consideră, în acest context, că o companie românească ar reprezenta  un loc de muncă mai sigur decât o companie străină în această perioadă, în timp ce 38% afirmă că nu știu unde ar mai putea găsi un loc de muncă pe care să-l considere sigur în contextul actual.

- , 30% dintre respondenții la sondajul BestJobs spun că preferă să lucreze într-o companie cu capital românesc în această perioadă în locul unei companii străine, iar un sfert afirmă că sunt mai liniștiți dacă angajatorul ar fi o companie de stat

- Peste 46% dintre respondenți sunt deja angajați în companii românești, iar 35% lucrează în companii străine, în timp ce doar 5% sunt angajați la stat. 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter