• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Apare un nou tip de pensie în România. Iată tot ce trebuie să știi despre ea

12 Mar 2020
Educaţie

Promovate de mai multă vreme pe diverse canale, dar ignorate ani la rândul de politicieni, pensiile ocupaționale au fost, în sfârșit, definite prin lege la finalul anului trecut. Mai mult, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat deja și normele de aplicare, legislația secundară care va permite existența de facto a acestui sistem deja consacrat în alte țări.

Dintre toate celelalte categorii de pensii, pensia ocupațională se aseamănă cu pensia privată facultativă, deoarece este, de obicei, o compensație sau un bonus oferit de angajator angajaților. Tocmai de aceea introducerea unei deductibilități consistente este un element fundamental pentru sprijinirea pensiilor ocupaționale. Practic, angajatorul va fi stimulat să acorde acest beneficiu în loc de, să spunem, o primă în bani, pentru că va beneficia de reduceri la plata taxei. Sistemul de pensii ocupaționale este consacrat în țările dezvoltate ale Uniunii Europene, în Statele Unite și, mai nou, în Polonia, acolo unde Guvernul dorește, parctic, să repare aparenta eroare făcută prin naționalizarea activelor de la pilonul II și să înlocuiască sistemul cu pensiile ocupaționale. În acest sens, angajatorii au beneficii importante.

La noi, Autoritatea de Supraveghere Financiară a elaborat mai multe norme pentru acest pilon de pensii private.

Prima vizează capitalul social minim, necesar pentru administrarea fondului. Acesta trebuie menţinut la 1,5 milioane de euro. A doua normă se referă la fondurile de pensii. Vor fi constituite pe bază de contract de societate. Aceste fonduri vor fi administrate de societăţile de pensii, de investiţii si de asigurarări de viaţă. Mai exact, cele care sunt autorizate să administreze astfel de fonduri de pensii private. Angajatorul este cel care poate stabili o schemă de pensii ocupaționale. Tot el are obligaţia să vireze contribuţiile aferente fiecărui angajat care își dorește o asemenea pensie facultativă.

Angajatorul însă poate stabili cuantumuri diferite, în funcție de salariul angajatului ori de vechimea la locul de muncă. Însă plata maximă care se poate face lunar către Pilonul IV de pensii nu poate depăși jumătate din salariul net al angajatului. Actul normativ a fost inițiat de Guvernul Dăncilă și a fost prezentat ca o măsură pentru viitorii pensionari, care își pot asigura astfel venituri suplimentare la bătrânețe.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter