• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

15 nemultumiri ale bancherilor

12 Ian 2018
Educaţie

Am mai scris despre angajatii institutiilor financiare din Romania, despre salariile lor uriase de dinaintea crizei si de faptul ca erau angajati fara prea multe analize. Intre timp, am trecut printr-o criza. Salariile lor au scazut drastic, multi si-au pierdut joburile, iar volumul de munca a crescut pe cap de bancher.  Desigur, tendinta e aceeasi in aproape orice firma, dar azi voi scrie tot despre cei din banci pentru ca am primit un document intern. Recent, o banca a facut un survey intern, intrebandu-si angajatii care sunt propunerile lor pentru ca activitatea respectivei banci sa mearga bine. Voi sintetiza mai jos aceste raspunsuri, fara a le comenta. Asadar, ce vor angajatii bancilor?


Citez:

1. neclaritati ale clientilor: de multe ori clientii nu inteleg de ce punem atat de multe intrebari pentru a completa documentele, ceea ce ii determina sa nu ne raspunda complet si nu ne ajuta sa intelegem afacerile astfel incat sa le putem sustine proiectele

2. comunicare interna imbunatatita. Una intrebam si cu totul altceva ni se raspunde din partea sefilor

3. Sunt clienti care intarzie foarte mult cu oferirea informatiilor sau a documentatiei pe care o solicitam ceea ce determina prelungirea duratei de oferire a raspunsului

5. Limite mai largi la interpretarea fiselor de produs; acordarea de competente mai mari in sucursale

6. organizare interna: crearea de baze de date pentru segmentarea clientilor astfel incat sa nu ne mai suprapunem si sa stim cine pe cine a contactat. Ieri am sunat un client pentru actializarea datelor, care fusese sunat de alti 3 colegi in 24 de ore. Omul a spus ca e inadmisibil asa ceva si vrea sa plece de la noi cu toate cele 3 conturi!!!

7. curentul: se face curent in continuu pe sub usi. Unii colegi au facut viroze, altii si-au luat concedii. Nu se poate lucra in asemenea conditii.

8. sa ni se explice si rationamentul pentru care se face ceva anume, nu numai de ce se face acel ceva anume; de multe ori, lucrurile se invata mecanic, prin repetitie, nu logic.

11. vrem norme clare; proceduri clare, care sa specifice exact cum anume se fac lucrurile schimburi de experienta, training, ajutor.

12. Un spatiu normal de intalnire cu clientii PJ ( persoane juridice- n.m. Dan Popa) in conditii de confidentialitate

13. training ptr cei din operatiuni astfel incat sa fie orientati catre clienti si catre rezolvarea problemelor acestora in timp util; constientizarea nevoii de fidelizare a clientilor, flexibilitatea si rapiditatea fiind 2 dintre argumentele principale pe care le folosim in fata potentialilor clienti

14. oamenii trebuie apreciati si motivati continuu, nu in momentul in care s-au saturat sa astepte sa le vina randul

15. reducerea sarcinilor si stabilirea prioritatilor pt indeplinirea obiectivelor bancii.. astfel incat sa-ti poti termina treaba in timp util (8 ore) si..sa poti avea si o viata personala.

(Dan Popa)

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter