• Creditare
  Responsabilă
 • Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri
 • Curs de educatie financiara

Vrei să pui bani deoparte pentru viitorul copilului? Cea mai simplă metodă e depozitul bancar. Uite care sunt ofertele

08 Iun 2023
Depozite/conturi de economii

Există multe metode prin care poți economisi pentru viitorul copilului tău. De la investiția în fonduri mutuale sau direct în acțiuni, pe Bursă, până la plasarea unei sume lunare în produse de asigurare cu componentă investițională construite special pentru momentul când copilul va deveni major ori plasamente în valută, aur sau, unde e vorba despre sume mai mari, chiar imobiliare. Cea mai simplă metodă, care de fapt, este cea mai utilizată indiferent de scopul pentru care economisesc românii bani, este, însă, depozitul bancar. Băncile au dezvoltat inclusiv produse speciale pentru copii. Îți arătăm, mai jos, care sunt cele mai bune oferte din acest punct de vedere.

- Cea mai mare dobândă oferită pentru un depozit pentru copii, gândit să funcţioneze ca un cont curent, pentru a putea face depuneri repetate, eventual de câte ori copilul încasează indemnizaţia de la stat, dar cu bătaie pe termen lung, 18 ani mai exact, este cea de la CEC Bank, care remunerează acest tip de depozit cu 7,27% pe an.

- Pe locul doi în eşantionul de bănci de top 10 este ocupat de BCR, care oferă la rândul său 6,63% dobândă la depozitul pentru copii.

- Pe locul trei se află Banca Transilvania, instituţie de credit care mulţi ani a avut cele mai mari dobânzi la Kid Count, aşa că, pe medie, lucrurile pot arăta diferit. 

- A patra bancă din top 10 care oferă dobânzi competitive la depozitele pentru copii este Alpha Bank. Prin produsul său, Alpha Dreams, Alpha Bank orefră o dobândă de 5,54% pe an.

- Pentru un produs hibrid, care se doreşte un depozit pe termen foarte lung, dar prin posibilitatea de depunere periodică a banilor, eventual lunar, se comportă ca un cont curent oarecare. Cele trei bănci care au încercat să unească cele două produse în acelaşi concept sunt BRD, ING Bank şi UniCredit Bank. Toate practică dobânda de 2,27% pentru acest produs.