• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

De săptămâna aceasta ai prețuri libere la gaze. Adică poți opta pentru firmă și preț. Uite cele mai bune oferte, ca să știi cum să alegi

29 Iun 2020

Din 1 iulie, piț gelor naturale din România devine una liberă și, prin urmare, clienții își vor putea lege furnizorul, în funcție de prețul practicat. Ce trebuie să faci și unde trebuie să te uiți pentru a alege optim, ți-am mai spus aici. Acum îți arătăm care sunt cele mai bune oferte, dacă stai în București. 

 

Cea mai bună ofertă este la momentul de față cea a AIK Energy, fosta Valahia Gaz, care vine cu un preț final de furnizare de 112,5 lei/MWh, plus TVA. Prețul este fix timp de un an, și este oferit în baza unui contract pentru o perioadă de un an. AIK Energy a fost cel mai mare importator de gaze (evident rusești), anul trecut. Prețul acestui furnizor este cu peste 12 lei/MWh mai bun decât prețul oferit de furnizorul tradițional al populației din Capitală, Engie, care are o ofertă concurențială pentru populație de 125,17 lei.

A doua cea mai bună ofertă este, potrivit calculelor făcute de noi, cea a Energy Gas Provider. Acest furnizor are un ofertă puțin mai complicată. Contractul trebuie semnat pe 15 luni. În primele trei luni, prețul final de furnizare oferit este de 109,5 lei/MWh după care, petru următoarele 12 luni, prețul crește la 118,5 lei. Prețurile sunt fixe pentru fiecare dintre aceste perioade și la acestea se adaugă TVA.

A treia cea mai bună ofertă este a Restart Energy One. Acest furnizor vine cu o ofertă de 117 lei/MWh, plus TVA preț asumat timp de un an, iar contractul se semnează pentru un an.

A patra cea mai bună ofertă este a Enel, care este și furnizor de electricitate de ultimă instanță pentru București. Compania vine cu un contract pe o perioadă de un an, în care își asumă un preț fix pentru gazele furnizate, care este de 121,5 lei/MWh, plus TVA.

A cincea cea mai bună ofertă, dar care, în funcție de consumul dvs, mai ales în perioada de iarnă, poate fi socotită mai bună decât unele dintre cele de mai sus, vine de la Electrica Furnizare. Compania vine, pentru zona de distribuție a Distrigaz Sud Rețele, cu un preț de furnizare de 119 lei, plus TVA. Atenție însă: compania are la această ofertă și un abonament zilnic, care este de 22 de bani. Așadar, la consumul dvs zilnic, adăugați 6,6 lei pe lună, când vă faceți calculele: este posibil ca, dacă aveți un consum foarte mare iarna, factura să fie în final mai mică chiar dacă plătiți acest abonament.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter