• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Trei reguli de aur de care trebue să ții cont

20 Ian 2019
Consum responsabil

Nu e greu. Gestionarea banilor tăi ar putea să ți se pară complicată. Dar nu e deloc și nici nu ține de câtă școală ai. Trebuie să fii atent la câteva lucruri simple și atât.  Dincolo de toate software-ul și de sfaturile așa-zișilor experți, există câteva reguli care vă vor ajuta întotdeauna să vă îmbunătățiți viața financiară.


  • Cheltuiți mai puțini bani decât câștigați:

dacă câștigați 1.000 de lei pe lună (sau 12.000 de lei/an)  și cheltuiți 1050 de lei lunar (sau 12.600 lei / an, veți ajunge într-o spirală a datoriilor de care veți scăpăa foarte greu.  Dacă încasați 12.000 de lei și cheltuiți tot 12.000 de lei, nu veți fi niciodată pregătiți pentru situații de urgență sau pentu diferitele crize care pot să apară.  Cheltuielile mai mici decât încasările vă permit libertatea de a economisi, de a vă pregăti pentru viitor și de a face față crizelor inevitabile pe care viața lni le scoate în față.  Cu cât este mai mare diferența dintre venitul dvs. și cheltuielile dvs., cu atât mai bine.

  •  Întotdeauna uitați-vă la ce v-ar putea aduce viitorul

O îmbolnăvire pe neașteptate sau o piesă a mașinii care se defectează din senin. Nu trebuie să fie complicate planuri financiare care să vă aducă bani în plus la pensie. Ar fi foarte bine să vă puneți deoparte un fond de urgență. . Cu ajutorul lui vă puteți permite să vă ocupați de reparații survenite neașteptat sau facturi medicale neprevăzute. Dacă ai un plan de pensionare, vei avea venituri când nu mai poți lucra. Finanțele tale ar trebui să privească mereu dincolo de luna curentă.

  •  Asigurați-vă că banii dvs. produc și mai mulți bani

 Vrei să știi cum îmbătrânesc bogații? Simplu: banii lor se înmulțesc în timp ce tu dormi. De ce să nu faci la fel?  Investește în lucruri care îți pot aduce mai mulți bani decât ai avut înainte. Uneori poate fi vorba de un cont de investiții, alteori  e vorba de a face niște cursuri profesionale care să îți aducă un loc de muncă mai bine plătit.

Cele mai importante reguli nu se schimbă. Ceea ce a făcut bunicul tău e la fel de valabil și pentru tine. Vor exista întotdeauna instrumente mai  bune pentru a-ți gestiona banii, nimeni nu contestă asta. Dar regulile rămân la fel. Cheltuie mai puțin, fă-ți un fond de rezervă și uită-te unde să-ți plasezi cu succes economiile!

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter