• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Te-ai obișnuit să lucrezi de acasă? Uite ce spun sondajele despre asta și care este viitorul "remote work". Munca la birou nu dispare, dimpotrivă

19 Ian 2024
Carieră

Munca de acasă, sau "remote work" cum spune termenul din engleză deja mai folosit decât cel românesc, începuse să prindă aripi încă dinainte de pandemia (însoțită de izolare) din 2020. În acel an a avut loc un adevărat boom din acest punct de vedere, iar birourile goale din Pipera ne făceau deja să credem că munca de la birou este istorie. Ei bine, statisticile arată că nu e deloc așa. În fapt, prezența la birou rămâne esențială, iar numărul celor care merg la muncă, așa cum au făcut oamenii dintotdeauna, crește iar. Dacă te obișnuieși să lucrezi de acasă, așadar, s-ar putea să fie nevoie să îți schimbi iar obiceiurile. Și asta că pentru că noii generații îi place " la job", iar angajatorii trebuie să se adapteze.

" În ciuda schimbărilor aduse de lucrul de la distanță și de modelul hibrid în ultimii ani, biroul rămâne locul preferat de majoritatea tinerilor pentru a-și desfășura activitățile în prezent.", notează un sondaj al unei companii din care închiriază birouri. . Astfel, pentru a-și atinge maximul de productivitate, aproape 70% dintre angajații din Generația Z spun că au nevoie de cel puțin 3 zile pe săptămână la birou, iar 62% lucrează deja full time de la birou, potrivit unui sondaj inițiat de Genesis Property, din 1.208 de respondenți reprezentând mai multe generații, la nivel național.

Peste jumătate dintre angajații români care au răspuns la sondajul Genesis Property lucrează deja integral de la birou, 40% subliniind că acest mod de lucru are un impact pozitiv asupra echilibrului dintre viața personală și cea profesională, dar și asupra relației cu colegii. Principalele motive pentru care angajații vor să lucreze cât mai mult la birou este timpul petrecut cu echipa (57%), urmat de întâlnirile în persoană cu clienții (28%) și obținerea de vizibilitate pentru a spori șansele de promovare (16%).

În plus, aproximativ 27% din angajații din toate generațiile spun că un mediu ideal de lucru la birou trebuie să fie ospitalier și să ofere multe facilități, 21% vor spații de lucru creative, care să le ofere totodată și acces la cele mai noi tehnologii, iar circa 14% dintre respondenți vor zone de lucru de tip rezidențial, cu o atmosferă informală, care să-i facă să se simtă ca acasă.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter