• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Spune-mi în ce domeniu lucrezi ca să îți spun câte probleme vei avea cu slujba în următoarea perioadă

24 Mai 2022
Carieră

Una dintre marile companii de evaluare li consultanță din Europa a lansat un raport care arată ce domenii vor fi cel mai puternic afectate de crizele suprapuse prin care trece economia lumii și, în particular de războiul din Ucraina. Din analiză putem vedea, practic, inclusiv care sunt domeniile de activitate pe care poate ar fi bine să le eviți, dacă ai posiblitatea, sau să le schimbi, dacă lucrezi deja în respectivele sectoarea.

”Prin urmare, se aşteaptă ca sectoarele cele mai afectate să fie cele ciclice şi consumatoare de energie, cum ar fi petrochimie, transporturi, auto, hârtie, textile-îmbrăcăminte şi agroalimentar. Analizele arată că cele mai rezistente sectoare vor fi: media (un segment TIC), un segment de produse chimice de specialitate şi produsele farmaceutice”, arată studiul firmei Coface. Iată, mai jos, și care vor fi cele mai afectate domenii, conform studiului: petrochimie, transporturi, auto, hârtie, textile-îmbrăcăminte şi agroalimentar.

Există, totuși, și sectoare de activitate unde lucrurile vor sta mai bine. Industria farmaceutică este unul dintre aceste sectoare, urmată de industria de producție chimice de specialitate (cum ar fi îngrășămintele sau produsele de curățenie), dar și, surprinzîtor oarecum, industria media.

" Aceste 3 industrii (media, produse chimice de specialitate şi produse farmaceutice) au în comun o combinaţie de diverşi factori: sunt sectoare anticiclice, iar produsele şi poziţiile dominante pe piaţă sunt concentrate în anumite părţi ale lumii. În plus, acestea derulează activităţi industriale de înaltă tehnologie şi inovatoare, şi sunt relativ închise în ceea ce priveşte accesul noilor actori. ", arată sursa citată.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter