• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Ai probleme la muncă din cauza crizei COVID? Uite cele mai căutate job-uri pentru care nu îți trebuie facultate și nici multă experiență

10 Dec 2020
Carieră

Peste un milion de contracte de muncă au fost desființate în România de la debutul crizei COVID, în prima parte a acestui an. La ele adăugăm încă cel puțin atâtea persoane care sunt în șomaj tehnic, cu un viitor incert, dar și, probabil încă atât români chiar și-au pierdut slujba din afara țării. Avem, astfel, un peisaj cât se poate de sumbru, care arată că valoarea un ui loc de muncă a crescut semnificativ. De altfel, asta se vede și din studiile site-urilor de specialitate, care arată că angajații din România au pastăzi pretenții mult mai mici decât înainte de COVID 19 și acceptă chiar să facă munci suplimentare, pe care altădată nu le-ar fi făcut. În mod evident, au scăzut și pretențiile salariale. În tot acest peisaj, există un pachet de job-uri potrivite nu doar pentru cei care și-au pierdut slujba sau care nu mai sunt mulțumiți de actuala slujbă ci și pentru tineri fără experiență. Iată mai jos lista cu cele mai căutate slujbe pentru care nu îți trebuie studii superioare și nici experiență și la care poți ajunge să câștigi și peste 1.000 de euro lunar (cum este cazul curierilor, care depășeșsc frecvent această sumă, cu tot cu bacșișul lăsat de clienți).

Așadar, cele mai căutate slujbe au directă legătură cu schimbarea comportamentului oamenilor în contextul măsurilor de protecție luate împotriva COVID 19. Acestea sunt șofer și curier, dar și alte poziții din domeniul transportului și logisticii. Apoi vin lucrătorii din depozite: dispecer, manipulator marfă, stuvuitorist. Urmează lucrătorii comerciali, casierii, brutarii, cofetarii și patiserii. Acestea sunt, la ora actuală slujbele cu cea mai mare căutare, iar de găsit pot fă găsite pe portalurile de specialitate sau pur și simplu printr-o căutare pe internet.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter