• Creditare
  Responsabilă
 • Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri
 • Curs de educatie financiara

Bursa la raport: Cum arată această săptămână pentru românii care investesc

21 Iun 2024
Bursă

Săptâmâna 17-21 iunie a început pe verde pentru Bursa de Valori București, după ultima ședință din săptămâna anterioară a fost închisă în scădere.  La finalul ședinței de tranzacționare, valoarea totală a tranzacțiilor a ajuns la 78,9 milioane de lei, cele mai tranzacționate titluri fiind ale OMV Petrom cu tranzacții de 32 milioane de lei, urmate de ale Hidroelectrica cu 6,6 milioane de lei și Banca Transilvania cu 5,8 milioane de lei. 

*Acest material nu reprezintă un îndemn la a investi, ci are scopul de a informa cititorii cu privire la evoluția pieței de capital locală.

Indicele BET a crescut cu 1%, ajungând la 17.879 puncte. 

În creștere s-a deschis și încheiat și ședința de tranzacționare de marți, cu un rulaj total de puțin peste 70 milioane de lei. În continuare, cele mai tranzacționate titluri au fost ale OMV Petro(11,4 mil. lei), Hidroelectrica(11,3 mil. lei) și Banca Transilvania(4,8 milioane de lei). 

După două zile de creșteri, ședința de miercuri s-a închis în scădere, după un rulaj total de 118 milioane de lei, cele mai tranzacționate titluri fiind în continuare ale celor trei companii menționate mai sus. În ceea ce privește companiile cu cele mai mari creșteri, acestea au fost Prebet(+14%), Promateris(+8%) și Ropharma(+3%).

Am revenit apoi pe creștere joi, ședință ce s-a încheiat cu o valoare a tranzacțiilor de 133 de milioane de lei, topul celor mai tranzacționate titlurii fiind puțin diferit față de restul săptămânii, în sensul că locul trei, deținut de către Banca Transilvania, a fost preluat de Fondul Proprietatea. 

Indicpele principal BET a ajuns la puțin peste 18.000 de puncte. 

Ședința de Vineri a început în creștere, cu companii precum Condmag, Prebet și UCM Reșița în ceea ce privește cele mai mari creșteri ale valorii pe care le au acțiunile.