• Creditare
  Responsabilă
 • Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri
 • Curs de educatie financiara

Bani la bursă: ce trebuie să știi despre cum a evoluat piața de capital zilele acestea

10 Apr 2024
Bursă

Așa cum te-am obișnuit, îți prezentăm din când în când evoluția Bursei de Valori București în anumite perioade. Acest material este unul informativ, prin care îți prezentăm cifrele pieței de capital locale și nu trebuie privit ca un îndemn la tranzacționarea pe bursă. Pentru a tranzacționa pe bursă, trebuie să întreprinzi eforturi serioase de documentare și să apelezi la instituții reglementate care te pot ajuta să derulezi astfel de activități.

Revenind la cifrele despre care îți vorbeam, suntem în momentul publicării acestui material la jumătatea săptămânii de tranzacționare. Săptămâna a început cu o ședință de luni închisă în creștere. Concret, am avut tranzacții în valoare de 11,5 milioane de euro, o creștere a indicelui principal BET de 0,57%, pânâ șa 17.251 de puncte. 

O creștere apropiată vedem și la indicele BET Plus, indicele ce urmărește cele mai lichide 43 de acțiuni de la BVB. Cele mai tranzacționate acțiuni au fost cele ale Băncii Transilvania, în valoare de 12,78 milioane de lei, urmate în top de One United Properties și Hidroelectrica, iar cele mai mari creșteri le-am văzut la Digi, Electromagnetica și Artego. 

De partea cealaltă, scăderile majore au fost la Condmag(7%), Romcab(7%) și Carbochim (5,45%).

Sedința de marți, 9 aprilie, a fost închisă în scădere, indicele BET având o depreciere de 0,25%, ceea ce l-a adus la 17,209 puncte, iar BET Plus o scădere de 0,16%. Cele mai tranzacționate acțiuni au fost al Hidroelectrica, cu tranzacții de 13,07 milioane de lei, urmate de Banca Transilvania și OMV Petrom. 

Creșteri importante au fost înregistrate acțiunile Chimcomplez Borzești, Carbochim sau SIF Hoteluri. De partea cealaltă s-au observat scăderi la COMCM(11,4%), Sinteza(11%), Conted(10%). 

În ceea ce privește ședința de la momentul publicării acestui material, ea a fost deschisă în creștere, cu un indice BET ce a crescut cu 0,35% și un BET-Plus care are o creștere de 0,38%, iar cele mai mari creșteri ale valorii acțiunilor se văd la COMCM, Socep, și Banca Transilvania.