• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Vrei să faci vacanța în România? Majoritatea românilor nu mai vor și au motive

19 Apr 2019
Bugetul tău

În ciuda condițiilor de multe improprii, mai ales pe litoral, a lipsei posibilităților de distracție (cu excepția tripletei "mici,bere și manele") și a stării execrabile a drumurilor, românii au fost fani ai concediilor în țară. Masocichism? Naționalism? Frica de zbor? Nici măcar nu mai contează. A fost toți fabi ai concediilor în țară. Abul ăsta, însă, a venit cu o mare schimbare. Dacă până prin 2017 cam 70% dintre ai noștri voiau să stea în țară și în concediu și cam 60% au făcut același lucru în 2018, iată că 2019 se arată un an de cotitură. 

Sub 44% dintre oameni plănuiesc un concediu în țară, adică pentru prima dată în istorie se preconizează că vor fi mai mulți români în afară decât în țară, pentru concedii. Studiu se numește Barometrul Privind Vacanțele în 2019,a fost fcăut de Frames&Train Your Brain și este, de ceva timp, un reper important în domeniu. 

Iată, deci, că, dacă plănuiești să faci vacanța în țară te afli în minoritate. Mai important decât asta este, însă, motivul pentru care s-a ajuns aici. Ei bine, principalul motiv îl reprezintă prețurile. Vă vine să credeți sau nu, dar probabil vă vine că toți mai aruncăm câte o privire pe booking din când în când, România a ajuns mai scumpă chiar și decât Grecia când vine vorba de litoral. 

Penuria de unități de cazare face ca în unele stațiuni de pe litoral să fie percepute tarife de-a dreptul ilare. La Vama Veche, de exemplu, pe cinci zile, în iulie, la o pensiune care nu oferă mult mai mult decât curățenie și baie în cameră, plătești de 3.500 de lei în sus, pentru o familie cu un copil sub 10 ani. 

Un sejur all inclusive la cele 2-3 resorturi de acest tip, din Mamaia, Jupiter și Venus, te costă, ține-te bine, de 6000 de lei în sus, mai probabil spre 7.000 de lei. 

O variantă ieftină ar fi Mangalia, dar și acolo pentru 5 nopți la o pensiune nu chiar aproape de plajă dai 2.500 de lei, fără mic dejun.

Așadar, eu zic să începi deja să cauți în Bulgaria, Grecia sau Turcia. În Bulgaria, cu 3500-4000 de lei stai la 5 stele , cu demipensiune și cu tot cu copilul de până în 10 ani. În insulele din Grecia, mai ales în cele mai apropiate de România ca Thassos, poți face o vancanță și cu 4500 de lei de familie, iar în Turcia, afectată de instabilitatea politică, deja poți merge cu 5000 de lei la ultra all inclusive. 
 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter