• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Unde se va duce cursul valutar la finalul lui 2021? Calculele simple care îți arată dacă e cazul sau nu să cumperi euro

15 Apr 2021
Bugetul tău

Îți spuneam în urmă cu mai bine de doi ani că nu e cazul să te sperie perioadele de devalorizarea ale leului și, mai ales, că nu e cazul să să te apuci să cumperi euro în disperare, ca în anii cu inflație masivă, în primul rând pentru că nu prea câștigi decât la diferențe foarte mari de curs. Atunci când îți spuneam asta, un euro costa în jur de 4,7 lei. Astăzi este puțin peste 4,9 lei și dacă ai fi cumpărat euro atunci când noi scriam asta până acum nu ai fi câștigat mai nimic.

Uite de ce nu vei câștiga aproape niciodată  dacă vrei să faci pe speculantul valutar

De la începutul acestui an, trecem iar printr-o perioadă în care leul pare că pierde teren față de euro. Defapt nu pare ci chiar pierde, însă nici acum nu credem că e cazul să te gândești la profituri din speculat cursul valutar, binențeles dacă nu ești profesionist în acest domeniu. Și de data aceasta îți arătăm și ce spun profesioniștii, analiștii băncilor. Pe scurt, ei cred că un euro va fi undeva în jurul a 4,9-4,95 lei la finalul acestui an, adică aproximativ cât este și acum.

De peste doi ani, economiştii şefi ai băncilor comerciale spun că deprecierea monedei naţionale merge într-un ritm de 1,5%-2% pe an. Până acum le-a ieșit, lucru care arată că acest interval de depreciere este și cel care îi convine Băncii Naționale, instituția care atunci când intră în alertă poate duce cursul acolo unde îl vrea.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter