• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Trei motive pentru care concediul e util educației financiare. Dacă nu Dvs, atunci copilului Dvs...

20 Iul 2019
Bugetul tău

   
Poate că sunt persoane sau chiar familii care nu sunt convinse să își ia concediu pentru că le consideră scumpe, consumatoare de timp și uneori stresante. Haideți să vă spun câteva lucruri despre cât de util e un concediu din punctul de vedere al educației financiare. A dumneavoastră, dar mai ales a copiilor.Vacanța vă face să fiți preocupați de planificare și de un buget.
Din momentul în care ați ales să mergeți în concediu, să zicem în Grecia, imediat vă faceți niște calcule. Merg cu mașina sau cu avionul? Cu trenul sau cu autocarul? Cât o să mă coste cazarea? Dar mâncarea?

Veți face prin urmare un buget. Veți compara probabil ofertele de transport, ce cazare și așa mai departe. Ideea e că un buget vă e foarte util nu doar pentru concedii ci și în viața de zi cu zi, ca să știți de unde mai pot fi tăiate anumite cheltuieli.

  • Vacanța ajută membrii familiei să se relaxeze

Indiferent dacă lucrați sau dacă sunteți student sau casnică, toți avem responsabilități și asta ne poate obosi la un moment dat. Ne face stresați , iar stressul nu face casă bună cu gospodărirea banului. Stresul duce la nervozitate și la conflicte inutile în cadrul familiei. Luarea unei vacanțe de câteva zile sau săptămâni poate permite fiecărui membru al familiei să se relaxeze și să se elibereze de toată tensiunea cu care s-a încărcat în ultima perioadă. Atenție însă: nu planificați prea multe activități/zi nici în vacanțe. Ideea e să vă relaxați.

  • Vacanțele familiale pot educa copiii și sunt și o modalitate foarte bună de a învăța copiii despre economisire

În afară de ceea ce învață copiii în școală, o vacanță de familie este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă învăța copiii. De exemplu, ei ajung să vadă și să experimenteze ceea ce învață  în școală sau despre ceea ce văd la televizor. În plus, le educă despre diferitele culturi și istorii ale locului pe care îl vizitați. Acest lucru nu numai că le deschid ochii, dar le și lărgește perspectiva asupra lumii din jurul lor. Le oferă noi cunoștințe și trăsături diferite de cunoștințe despre lume, pe care nu le pot învăța în cele patru colțuri ale casei sau ale clasei lor.

Și acum, ce e mai important: E clar că în vacanțe veți cheltui bani, Uneori mai mulți, alteori mai puțini, dar veți cheltui. Majoritatea oamenilor nu își permit să plece în vacanță pentru că nu au făcut economii la timp. Planificarea unei vacanțe este o ocazie excelentă de a învăța copiii despre importanța economisirii, explicând de ce trebuie economisiți banii și încurajați să înceapă a economisi.

  • Vacanțele îi ajută pe copii să fie independenți atunci când călătoresc

Unul dintre lucrurile cele mai utile dintr-o vacanță este că le permite copiilor să știe ce să facă în timpul unei călătorii. De exemplu, vor învăța cum să-și împacheteze lucrurile și să identifice lucrurile importante pe care trebuie să le pună în bagajele lor. Ei vor afla ce este și ce nu este permis în aeroport și cât de importantă este curățenia atunci când călătoriți într-o locație îndepărtată.
Vacanțele îi ajută pe copii să dezvolte un sentiment de respect față de alți oameni
Călătoria vă va oferi familiei posibilitatea de a vedea lumea reală în afara României. Le permite să învețe despre limbi diferite, să înțeleagă diversitatea culturală și să învețe diferite tradiții în primul rând. Nu vor trebui să se bazeze pe televiziune sau pe mărturiile prietenilor lor pentru a înțelege și a respecta oameni care au moduri de a trăi diferite. Iar asta îi poate da idei noi despre ceea ce vrea și cum poate să-și atingă noile obiective.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter