• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Te simți în siguranță în sistemul medical de stat, mai ales în vremea COVID 19? Uite câteva motive pentru care nu ți-ar strica oricum o asigurare privată

30 Iul 2020
Bugetul tău

Asigurarea privată de sănătate este, de câțiva ani, noua vedetă a sistemul de asigurări din România. Cam toate firmele încearcă să se impună pe acest segment, care, deși momentn este pierzător pentru ele, având în vedere că plătțile sunt mai mari decât încasările, pe termen lung le poaate aduce profituri considerabile. Dar tocmai această concurență acerbă constituie o veste bună pentru tine, pentru că îți permite să cunperi o asigurare la prețuri aacceptabile, care pleacă de pe la 400 de euro pe an, și aceia deductibili din impozitul pe venit. Ar însemna, așadar, cam 30 de euro pe lună, pentru o protecție suplimentară celei oferite de sistemul medical de stat. Iar în această perioadă, marcată de pandemia de Coronavirus, orice protecție în plus face diferența. Înainte de îți da câteva motive pentru care să îți iei o asigurare medicală îți amintim că nu trebuie să o confunzi cu abonamentul medical. Abonamentul se referă la un număr de servicii medicale oferite de o singură clinică, în timp ce asigurare acoperă toate serviciile medicale definite în contract, la orice clinică din România. Și acum, iată șase motive pentru care și-ar trebui o asigurare medicală, conform singurului broker de asigurări listat la Bursă, Transivania Broker. 

 

1. Sistemul medical de stat este gratuit, dar problematic

 

Multe dintre analizele de care avem nevoie in mod uzual sunt gratuite in sistemul medical de stat. Insa aceasta gratuitate vine la pachet cu foarte mult timp pierdut la cozi si foarte multa birocratie.

 

La fel se intampla si in cazul consultatiilor de baza sau al oricarei vizite la medic.

 

2. Nu trebuie sa astepti atunci cand ai o urgenta

 

De asemenea, sistemul medical de stat este de multe ori supra-solicitat, asa ca este posibil sa fii nevoit sa astepti chiar si pentru o interventie chirurgicala sau pentru a avea acces la tratament.

 

Asigurarea medicala privata elimina aceste probleme si iti ofera acces facil si rapid la centre medicale de top din zona ta, cu timp de asteptare minim si cu respectarea programarilor.

 

3. Flexibilitate si personalizare

 

Asigurarea privata de sanatate poate fi personalizata in functie de nevoile tale si ale familiei tale. Poti alege sa acoperi o plaja mare de riscuri sau te poti concentra pe cateva riscuri, in functie de istoricul medical familial si de planurile tale de viitor.

 

De exemplu, unii dintre clientii Transilvania Broker care au incheiat polita de asigurare de sănătate prin intermediul nostru au ales sa se concentreze pe riscurile contractarii unei forme de cancer, din cauza unui istoric oncologic in familie.

 

Alti clienti, stiind ca isi doresc un copil in viitorul apropiat, au ales polite de asigurare care sa acopere investigatiile si monitorizarea in timpul sarcinii, precum si nasterea in sine.

 

4. Acoperire internationala

 

Unele polite de asigurare de sanatate iti ofera acces la spitale si centre medicale din afara Romaniei, precum si asistenta medicala in timpul calatoriilor. Ca atare, ai practic doua polite intr-una singura: asigurare medicala si asigurare de calatorie.

 

 

 

5. Servicii Premium

 

Politele private de sanatate iti ofera acces la servicii premium pe toata durata actului medical. De la efectuarea unei programari si pana la tratamentul post-operator, tot personalul medical implicat se va asigura ca primesti tot confortul de care ai nevoie.

 

Mai mult, vei avea acces la spitale dotate modern, aparatura de ultima generatie si medici de top.

 

6. Servicii medicale de urgenta la standarde inalte

 

O simpla cautare pe internet ne arata mii de rezultate cu articole care detaliaza adevarate drame petrecute din cauza faptului ca serviciul public de ambulanta nu reuseste sa ajunga la timp la toti pacientii.

 

Cu o asigurare medicala privata, stii ca ambulanta va ajunge la tine in timp util.

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter