• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Sfaturi pentru o factură mai mică la electricitate pe timpul verii

27 Iun 2019
Bugetul tău

Căldură mare, mon cher!  Există mai multe lucruri pe care le poţi face pentru ca factura ta la electricitate să scadă în lunile de vară, şi nu numai, dar şi pentru un confort mai bun în locuinţa ta. Economiile pot fi considerabile.
Primul pas, pentru o casă răcoroasă, este acela de a nu permite căldurii să ajungă în interior. 
Iar dacă foloseşti un aparat de aer condiţionat fii sigur că ai acel aparat care se potriveşte potriveşte cel mai bine pentru locuinţa ta, în funcţie de suprafaţă şi poziţionarea camerelor şi a ferestrelor.
Umbrirea ferestrelor - calculele companiilor de utilităţi arată ca 70-80% din căldura din casă vine de la radiaţia solară care intră prin ferestre. Cum se face asta? Perdele speciale, draperii, obloane, copertine sau folii speciale ce se aplică pe geamuri.
-aeriseşte foarte bine casa atunci când temperaturile nu sunt ridicate (seara, noaptea sau în acea parte a zilei când soarele nu bate şi ai umbră pe zonele respective.
- folosiţi ventilatoarele. Consumă mult mai puţin decât un aer condiţionat şi asigură o circulaţie bună a aerului ceea ce duce la menţinerea unei temperaturi optime. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le ştiţi despre ventilatoarele montate pe tavan este că trebuie să se învârtă în sens invers faţă de acele ceasornicului.
- renunţă la becurile cu filament incandescent şi treci la becurile LED. Becurile vechi fac multă căldură în casă, dar şi consumă mult mai mult.
- ferestrele trebuie să fie în stare bună pentru a păstra temperatura optimă în camere.
- verifică dacă toate dispozitivele electrice şi electronice sunt opriteatunci când nu le foloseşti.
- Izolaţi-vă, izolaţi-vă şi iar izolaţi-vă! O cază izolată termic este o casă în care se trăieşte mai bine şi mai ieftin.
- purtați îmbrăcăminte corespunzătoare pentru a evita utilizarea excesivă a aerului condiționat.
- verificaţi umiditatea din aer. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât disconfortul termic este mai ridicat şi chiar dacă temperatura este în limitele normale, veţi simţi o căldură mai puternică.
- asiguraţi o circulaţie bună a aerului în toată casa, în funcţie de zonele mai răcoroase din locuinţă.
- pe balcon, tineti ghivece cu plante pentru ca ajută la pastrarea aerului curat.
Maşina de spălat - încarcă mai multe rufe pentru a folosi maşina de spălat de mai puţine ori.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter